Kartal 3 dakikada yıkıldı

Konyaspor ilk yarsını 1-0 önde tamamladığı karşılaşmada Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup oldu.

 

İttifak Holding Konyaspor evinde ağırladığı Vavacars Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi yolunda ağır yara aldı. Fenerbahçe’nin kazandığı haftada aradaki puan farkı 4’e çıktı.

Konyaspor ilk yarsını 1-0 önde tamamladığı karşılaşmada Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup oldu. Maçın son dakikalarda iki yedek kulübesi arasında arbede çıktı.

İki takımında pozisyon bulmakta zorlandığı maçın ilk yarısında 23.dakikada Konyaspor bu sezon en fazla skor katkısı aldığı oyuncusu Zymer Bytyqi’nin golüyle 1-0 öne geçti. Bu sezon 36 maçta 14 gole doğrudan etki yapan Bytyqi bu maçta attığı golle gol sayısını 7’ye çıkardı. Kosovalı oyuncunun 7’de asisti bulunuyor. Golden sonra rakip kaleye baskısını iyice arttıran Konyaspor girdiği pozisyonları gole çeviremedi.

Maçın ikinci yarsına iki ekipte pozisyonlar bularak başladı. Konuk Karagümrük’te 49. dakikada Pesic’in vuruşu direkten döndü. Ardından gelişen Konyaspor atağında Ahmed Hassan uygun durumdaki Bytyqi’yi tercih etmedi kaleye kendisi vurdu ve top auta çıktı. Pozisyonun ardından saha içinde Amir ile Ahmed Hassan arasında ufak bir tartışma yaşandı. Olay ardından tatlıya bağlandı. 79.dakikada oyuna giren Samed Onur topla ilk buluşmasında golü bularak Fatih Karagümrük’e 81. dakikada beraberliği getirdi. Golden 3 dakika sonra Fatih Karagümrük Karamoh’un attığı golle maçta 2-1 öne geçti. Maç bu sonuçla tamamladı. Sezon sonu Şampiyonlar Liği’ne gitmek isteyen Konyaspor bu sonuçla ağır bir yara aldı.

Konyaspor kalan 9 Mayıs’ta Antalyaspor ile deplasmanda karşılaştıktan sonra evinde Hatayspor’u ağırlayacak. Anadolu Kartalı ligin son maçında İstanbul’da Beşiktaş ile karşılaşarak sezonu noktalayacak.

Konyaspor Haberleri