Kahraman'a şans geldi

Konyaspor’un sezon başında Göztepe’den transfer ettiği stoper Kahraman Demirtaş, Calvo’nun cezası nedeniyle cumartesi günü oynanacak Gaziantep FK maçında forma için en kuvvetli aday.

Konyaspor’un sezon başında Göztepe’den transfer ettiği stoper Kahraman Demirtaş, Calvo’nun cezası nedeniyle cumartesi günü oynanacak Gaziantep FK maçında forma için en kuvvetli aday.

Calvo cezalı

Arabam.com Konyaspor, yaz transfer döneminde sol stoper Abdülkerim Bardakçı’yı Galatasaray’a satmasının ardından o bölge için San Jose’den Francisco Calvo ve Göztepe’den Kahraman Demirtaş’ı kadrosuna dahil etmişti. Oyun kurma, hava topu, hamle sekansları, tecrübe gibi birçok özelliği Kahraman’dan daha iyi olan Francisco Calvo geldiği günden itibaren sol stoperde ilk 11’de oynadı. Ortaya koyduğu oyun ve gösterdiği performans ile herkesin gözdesi olan Calvo, Konyaspor forması ile 13 maça çıktı ve bu 13 maçta 2 gole de imza attı. Calvo, Antalyaspor maçında gördüğü sarı kart ile Gaziantep FK maçında cezalı duruma düştü. Kosta Rikalı oyuncu daha önce Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında sarı kart görmüştü. Calvo, Gaziantep maçında takımdaki yerini alamayacak.

Kahraman forma bekliyor

Konyaspor’un Göztepe’den transfer ettiği Kahraman Demirtaş, Calvo’nun cezası sebebiyle Gaziantep maçında formaya en büyük aday konumunda yer alıyor. 28 yaşındaki oyuncu bu sezon Konyaspor’un UEFA Konferans Ligi’nde BATE Borisov ile karşılaştığı ikinci maçın 69.dakikasında Calvo’nun yerine oyuna dahil olmuştu. Kahraman, milli arada Adanaspor ile oynanan hazırlık karşılaşmasında da ilk 11’de oynamıştı. 2021-2022 sezonunu Göztepe’de geçiren Kahraman Demirtaş toplam 26 maçta görev aldı ve 1 gol kaydetti. Kahraman, Gaziantep maçında forma giymesi durumunda Konyaspor forması ile ilk kez sahaya 11’de çıkacak ve yine Konyaspor ile ilk Süper Lig maçına çıkmış olacak.

Uğurcan’da alternatifler arasında

Gaziantep maçında forma için diğer aday ise Uğurcan Yazgılı. 2021-2022 sezonunun devre arasında Adanaspor’dan Konyaspor’a katılan Uğurcan bu sezon geçen sezona göre daha fazla şans bulmaya başladı. Konyaspor’un UEFA Konferans Ligi’nde oynadığı Vaduz ve BATE Borisov maçlarının yanı sıra ligde oynadığı Giresunspor maçına ilk 11’de başlayan Uğurcan Yazgılı Başakşehir, Fenerbahçe ve Hatayspor maçlarına da sonradan oyuna dahil olmuştu. Asıl mevkisi orta saha olan Uğurcan, İlhan Palut tarafından sağ stoperde değerlendiriliyor. Uğurcan, Adanaspor’da üçlü savunmanın ortasında da forma giymişti. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri