KADRO DEĞİŞİYOR

Konyaspor’da cumartesi günü oynanacak olan Gaziantep FK maçında Teknik Direktör İlhan Palut’un maça nasıl 11 ile çıkacağı merak ediliyor.

Fraport Tav Antalyaspor maçının ardından kadrodaki oyuncuların form düşüklüğü olduğunu ve bazı oyuncuların performanslarından memnun olmadığını ifade eden Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Konya’da oynanacak olan Konyaspor-Gaziantep FK maçında kadroda değişikler yapmaya hazırlanıyor. İlk 11 istikrarına inanan ve genellikle dar bir rotasyon ile sistemini kuran genç çalıştırıcı cumartesi günü oynanacak karşılaşma ile orta saha ve kanatlarda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Calvo yerine Kahraman

İlhan Palut, Gaziantep maçında sistemsel değişikliklerin yanında zorunlu değişikliklerde yapmak zorunda kalacak. Antalyaspor maçında gördüğü sarı kart ile ligdeki 4.sarı kartına ulaşan Kosta Rikalı stoper Francisco Calvo zorlu Gaziantep FK maçında forma giyemeyecek. İlhan Palut, Calvo yerine sol stoper mevkisinde sezon başında Göztepe’den transfer edilen Kahraman Demirtaş’ı oynatmayı planlıyor.

Endri 11’e dönüyor

Son iki maçta orta saha kurgusunu Soner Dikmen –Amir Hadziahmetovic ve Bruno Paz üzerine kuran İlhan Palut, Endri Çekici’nin sakatlığını tamamen atlatması ve Antalyaspor maçında süre almasının ardından Arnavut oyuncuyu Gaziantep FK maçında ilk 11’de değerlendirmeyi planlıyor. Galatasaray maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Endri Çekici Ümraniyespor maçında forma giyememiş ve Antalyaspor maçında da yedek soyunmuştu. Palut, orta sahayı Amir-Paz ve Endri’den kurmayı planlıyor.

Pavicic ve Oğulcan forma bekliyor

Konyaspor’da sezon başında kadroya dahil edilen Domagoy Pavicic bu sezon yalnızca 1 maçta ilk 11 başladı. İstanbulspor maçına ilk 11’de başlayan Hırvat oyuncu 66 dakika sahada kalmış ve takıma 1 penaltı kazandırmıştı. İstanbulspor maçını dışında 5 maçta da oyuna sonradan dahil olan Pavicic toplam Konyaspor formasıyla 152 dakika forma giydi. Konyaspor2un Soner dışında yerli orta sahası olan Oğulcan Ülgün ise sakatlığını tamamen atlattı ve ilk 11 için forma giyebilecek forma yükseldi. Sezon başında dizinden operasyon geçiren Ülgün, Avrupa’daki 4 maçı ve ligdeki ilk 6 maçta forma giymemişti. Galatasaray maçı ile kadroya dönen Oğulcan, Palut’tan forma bekleyen diğer isim.

Kanatta forma savaşı

Konyaspor’un hücum organizasyonlarının en büyük yükünü çeken sağ ve sol kanat bölgesinde de değişik söz konusu. Sol kanat bölgesinde Michalak’ın uzun süreli sakatlığı ve Robert Muric’in form tutamaması sebebiyle henüz istikrar yakalayamayan İlhan Palut, Gaziantep FK maçında sağ kanatta Konrad Michalak’ı görevlendirmeyi planlıyor. Ümraniyespor maçında il 11’de başlayan Michalak 70.dakikada yerini Muric’e bırakmıştı. Antalyaspor maçına ise yedek soyunan Michalak 59.dakikada Muric’in yerine oyuna dahil olmuştu. Antep maçında geçiş hücumlarında Michalak’ın hızından yararlanmak isteyen Palut, Polonyalı oyuncuya şans verecek. Sakatlığı yüzünden lihde 4 maç kaçıran Michalak henüz ligde gol veya asist katkısı yapamadı. Yaz transfer döneminde kadroya katılan Robert Muric ise Konyaspor ile 7’si ilk 11 olmak üzere 12 maça çıktı. Hırvat oyuncu süre aldığı dakikalarda yalnızca 1 gol katkısı yapabildi.

Forvette Muhammet başlayacak

Konyaspor’da Gaziantep maçında forvette ise Muhammet Demir forma giyecek. Ligde Konyaspor formasıyla 4 gol kaydeden Muhammet attığı kafa golleriyle Konyaspor’a 9 puan kazandırmıştı. Kariyerinin büyük bölümünü Gaziantepspor ve Gaziantep FK kulüplerinde geçiren Muhammet Demir içinde oldukça duygusal bir maç olacak. Mame Diouf ve Uche İkpeazu’yu da ilk 11 için hazır hale getirmek isteyen İlhan Palut, Muhammet’in skor bulmakta zorlanırsa maçın son bölümlerini beklemeden bu iki oyuncuyu da sahaya sürmeyi planlıyor.

İlhan Palut ne söylemişti?

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor'la 1-1 berabere kalan Arabam.com Konyaspor'da Teknik Direktör İlhan Palut, yaptığı açıklamada "Düşüşte olan oyuncularım var. Bazı mevkilerde istediğime karşı verim alamıyorum. Bunları daha iyi duruma getirmek benim görevim. Psikolojikse psikolojik destek olarak. Zaten fizikselse antrenmanlar, taktiksel eksiklikleri varsa, konsantrasyon eksiklikleri varsa bunu da ekipçe çalışarak bu oyuncuları daha iyi duruma getirmemiz lazım. Sahadaki yükü paylaşmamız lazım. Bizim takımda bazı oyuncuların üzerine yük fazlasıyla biniyor. Bunu tekrar homojen bir şekilde dağıtmamız lazım. Bazı oyuncularımızda düşüş var. Biz bunları daha iyi duruma getirmek için çalışacağız” demişti. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri