İZİN BİTİYOR, HAZIRLIKLAR BAŞLIYOR

Lige verilen milli arada 4 günlük izne çıkan Arabam.com Konyaspor’da izin bugün itibariyle bitiyor. Anadolu Kartalı Ümraniyespor maçı hazırlıklarına bugün itibariyle başlıyor.

Lige verilen milli arada 4 günlük izne çıkan Arabam.com Konyaspor’da izin bugün itibariyle bitiyor. Anadolu Kartalı Ümraniyespor maçı hazırlıklarına bugün itibariyle başlıyor.

İlk 7 haftada 2 puan ortalaması

Spor Toto Süper Lig’e oldukça iyi bir başlangıç yapan ve ilk 7 haftada topladığı 14 puan ile 2 puan ortalaması yakalayan Arabam.com Konyaspor ligin sekizinci haftasında evinde oynayacağı Hangikredi Ümraniyespor maçının hazırlıklarına bugün başlayacak. Koyuncu Grup Kayacık Tesislerinde toplanacak ola Konyaspor, 12 gün boyunca Konya’da hazırlıklarını sürdürecek. Yeşil-beyazlılar bu süreçte en az bir tane de hazırlık maçı yapmayı planlıyor.

5 oyuncu Milli Takımlarında

Konyaspor’da ülkelerinin milli takımlarında olan Amir, Hadziahmetovic, Zymer Bytyqi, İbrahim Sehic, Endri Çekici ve Francisco Calvo dışında sakatlıkları süren Amilton’da antrenmanda takımdaki yerini alamayacak. Galatasaray maçı öncesi sakatlanarak kadrodan çıkartılan Robert Muric’in ise düz koşu ile günü tamamlaması bekleniyor. Sakatlığını tamamen atlatan Oğulcan Ülgün ise antrenmanın tamamında takımla birlikte çalışacak. Konrad Michalak ise kendini riske etmeden takım içi antrenmanlarda yer alacak.

Forma savaşı kızışacak

Milli takım arasının kadroya geç katılan ve sezon başından beri ilk 11’i zorlayamayan oyuncular açısından bir fırsat olduğunu ifade eden Teknik Direktör İlhan Palut, Uche İkpeazu, Domagoy Pavicic, Mame Diouf gibi beklentilerin büyük olduğu oyuncuları bu süreçte takıma adapte etmeye çalışacak. Yapılacak olan hazırlık karşılaşmasında ilk 11’de forma şansı bulamayan isminler değerlendirilecek. Bu süreçte antrenman eksiği olan Mame Diouf’un da takıma tamamen adapte olması bekleniyor. Konyaspor, milli takım arası dönüşünde forma rekabeti daha da yüksek seviyelere çıkmış olacak.

Dünya Kupasına kadar 7 maçlık serüven

Milli aranın ardından kesintisiz olarak Dünya Kupası arasına kadar 7 maç oynayacak olan Arabam.com Konyaspor bu zorlu serüvenin ilkinde evinde Ümraniyespor’u ağırlayacak. 9.haftada Antalyaspor deplasmanına gidecek olan yeşil-beyazlılar 10. haftada evinde Gaziantep FK ile karşı karşıya gelecek. 11. haftada ligin flaş ekiplerinden Adana Demirspor deplasmanına çıkacak olan Anadolu Kartalı, 12. haftada evinde İstanbul temsilcisi Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Evinde oynayacağı Kasımpaşa maçının ardından 13 ve 14. hafta karşılaşmalarını deplasmanda oynayacak olan Konyaspor, sırasıyla Trabzonspor ve Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Ardından Dünya Kupası arısına girecek olan Konyaspor, Dünya Kupası bitiminde evinde Alanyaspor’u ağırlayacak.

Konyaspor Haberleri