İlhan Palut'dan çarpıcı 'Konyaspor' açıklamaları

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Konyaspor galibiyeti ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam 'Konyaspor'da olsam yine genç oynatmam' dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Konyaspor galibiyeti ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İlhan Palut, Konyaspor'dan gönderilirken 'İlhan hoca gençlere önem vermiyor, oynatmıyor' ifadeleri kullanılmıştı.

İlhan Palut, Konyaspor'u 1-2 mağlup ettikleri maçın ardından geçmişe gönderme yaparak oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Ben Konyaspor'da gençlere şans vermedim"

Palut, yaptığı açıklamada; "Ben Konyaspor'da gençlere şans vermedim. Bu istatiksel bir veri, bu yalan değildi ki, bu doğru. Bu sezon her takım için yeni bir sezon yeni bir oluşum, yeni bir kadro mühendisliği. Biz bu sene Rizespor yönetimiyle, hocalarımızla oturduğumuz zaman isteyen, arzu eden sahada savaşan ve ben artık oldum demeyip gelişmek isteyen oyuncularla çalışmaya kadar verdik. Transferleriniz bu planın, bu öngörünün ürünü. Şu an Konyaspor'da olsam yine genç oynatamam çünkü kadro yapılanması buna çok izin veren bir yapılanma değil" ifadelerini kullandı.

"Konyaspor macerası bize eleştirildiğimiz noktalar bize sonrası için ışık tutmuştur"

Konyaspor'da geçirdiği günleri değerlendiren Palut; "O günün şartlarında bizim takım ligi üçüncü bitiren ve sonra devam eden oturmuş bir takım vardı. Hazır olmayan gençleri araya ya sokamadık ya da ben tedirgin oldum genç oynatırken. Ben bu eleştiriyi kabul ederim. Çünkü bu istatistiksel bir gerçek. Rizespor olarak bu sene bu noktada Konyaspor macerası bize eleştirildiğimiz noktalar bize sonrası için ışık tutmuştur. Artık bizde genç oyuncularla çalışmak, onları geliştirmek algısı daha açık olan oyunculara yönelmek istedik. Tecrübeli oyuncularımız var. Alt ligden gelen oyunculara da güvendik. Bunu hesaplaşma olarak yapmıyoruz. Bu tamamen Rizespor takımının bir planı" ifadelerini kullandı.

Konyaspor Haberleri