İlhan Palut ödülünü aldı, Türk teknik adamları unutmadı

Fotomaç gazetesi tarafından düzenlenen "Süper Lig'in En İyileri" ödül töreni gerçekleştirildi.

Fotomaç gazetesi tarafından düzenlenen "Süper Lig'in En İyileri" ödül töreni gerçekleştirildi. Türk futbolunda fark yaratan teknik direktör ödülü kazanan ödülü İlhan Palut'a verildi. Ödül töreninde konuşan İlhan Palut, Türk antrenörlere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Ödül töreninde Yılın sol beki ödülü de Guilherme Sitya’ya verildi. Yaz transfer sezonunda Konyaspor’da Galatasaray’a transfer olan Abdülkerim Bardakçı ise Yılın Defans Oyuncusu seçildi.

Ödülü kulübümle bütünlemek istiyorum

Türk futbolunda fark yaratan teknik direktör ödülü kazanan ödülü İlhan Palut'a plaketini Türk futboluna üstün hizmet onur ödülünü kazanan Mustafa Denizli takdim etti. Sahnede Palut'un doğum günü de kutlandı. Ödül hakkında düşünlerini aktaran Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut; “Mumu üflerken en iyisini diledim. Her sene başarılı sezonlar geçirmeyi diledim. Zaten hep içimden geçiriyorum. Fotomaç ve Sabah ailesine böyle bir ödülü bana layık gördüğü için, oy kullananlara çok teşekkür ediyorum. Böyle mesleki ödüller almak çok değerli. Bir yola çıktığınız zaman bu normal hayatta vardır acaba doğru yolda mıyız diye bir düşünürüz. Bunlar insana bazı köşe başlarında doğru gittiğini dönütler ve motive edici. Ben bu fark yaratan teknik direktör ödülünü kulübümle bütünlemek istiyorum. Başkanımız, yönetim kurulumuz ve çok değerli sahadaki uygulayıcılar oyuncularım ve ekibim. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Palut, ekibinin ismini tek tek saydı

Sahnede ekibinin hepsinin ismini tek tek sayan İlhan Palut, “Yardımcı hocalarım; Osman Demirer ve Erkan Akkoç, kaleci antrenörlerim Bekir Arparcı ve Yunus Sürmeligöz, atletik performans antrenörlerim Çağatay Turan ve Gökhan Alaş, analiz antrenörüm Hacı Çetin. Onlarında çok emeği var. Umarım Türk antrenörler yeni jenerasyonlar bu yolda ilerlemeye devam ederler. Lütfen bunu sporda milliyetçilik olarak algılamayın. Her başarılı insan önemlidir ama kendi değerlerimize sahip çıkma noktası da çok önemli. Çok iyi antrenörler bu ülkede varlar ve alt liglerde mücadele ediyorlar. Umarım bu ödüllerden çok daha iyisini kazanırlar” açıklamaların yaptı.

Sol bek ödülü Guilherme’nin

Ödül töreninde yılın sol beki ödülü Konyaspor’un Brezilyalı oyuncusu Guilherme Sitya’ya verildi. 2019-2020 yılının devre arasında Bialystok takımından Konyaspor’a transfer olan Guilherme Sitya, Konyaspor formasıyla çıktığı 103 resmi müsabakaya çıktı. 22 gole direkt katkı yaptı. Konyaspor formasıyla ilk gol heyecanını 20 Nisan 2021’de oynanan Çaykur Rizespor maçında yaşayan Guilherme, bu sezon Vaduz , İstanbulspor ve Kasımpaia karşısında toplamda 3 gol kaydetmeyi başardı. 14 asist ve 8 gol rakamına ulaşan Brezilyalı sol bek 2020-2021’de 38, 2021-2022 sezonunda da 39 maça çıkarak oldukça istikrarlı bir form grafiği yakaladı. Sitya, bu sezonda 17 maça çıkarak 3 gol ve 1 asist yaptı.

İşte diğer ödüller

Yılın kulüp başkanı: Ahmet Ağaoğlu, Yılın takımı: Trabzonspor, Yılın teknik direktörü: Abdullah Avcı, Yılın en değerli Türk futbolcusu: Arda Güler, Yılın en değerli yabancı futbolcusu: Marek Hamsik, Yılın 10 numarası: Anastasios Bakasetas, Yılın kalecisi: Uğurcan Çakır, Yılın sol beki: Guilherme, Yılın sol stoperi: Abdulkerim Bardakcı, Yılın sol kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, Yılın sağ kanat oyuncusu: Rachid Ghezzal,Yılın sağ stoperi: Samet Akaydın, Yılın sağ beki: Onur Bulut, Yılın forveti: Umut Bozok, Yılın orta saha oyuncusu: Miguel Crespo, Yılın çıkış yapan teknik direktörü: Nuri Şahin, Türk futbolunda fark yaratan teknik direktör: İlhan Palut, Türk futboluna üstün hizmet onur ödülü: Mustafa Denizli, Ziraat Türkiye Kupası onur ödülü: Demir Grup Sivasspor, Özel Ödül: Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri