İlhan Palut: İyi futbolculara iyi teknik direktör olmak için çok fazla fırsat veriliyor

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, belli başlı takımlarda oynayan iyi ve yetenekli futbolcuların, futbol hayatları biter bitmez hemen Süper Lig'de antrenörlük yapması hakkında görüşlerini A Spor'daki yayında belirtti.

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, belli başlı takımlarda oynayan futbolcuların, futbol hayatları biter bitmez hemen Süper Lig'de antrenörlük yapması hakkında görüşlerini A Spor'daki yayında belirtti.

İyi futbolculara iyi teknik direktör olmak için çok fazla fırsat veriliyor diyen Palut; "Bazıları bu yoldan gidebiliyor. Bir camiaya ait olmak, bir camianın değeri olmak o camiada hazırdan görev almayı kolaylaştırıyor. Bu bir suçlama veya eleştiri değil. Ancak avantaj olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Ben kariyerime Kırıkhanspor’da 3.Lig'de yardımcı antrenör olarak başladım, Hatyaspor’da U17 takımının teknik sorumluluğunu yaptım. Pazar günleri futbol okullarında minik çocuklara top sürmeyi öğretiyordum. Şimdi gördüğümüz çok değerli futbol profilleri kariyerlerine Süper Lig’den başlayabiliyor. Eleştirmiyorum. Belki yarışa biraz daha önden başlıyorlar" dedi.

Kendisini gibi üst düzey liglerde futbol oynamamış ve sonrasında teknik direktörlük hayatına atılıp başarılı olan çok fazla teknik direktörün olduğunu ifade eden Palut; "Avrupa’da bunun çok örnekleri var. Çok parlak kariyeri olmadan çok üst düzey teknik direktör olanlar var. Türkiye'de benim gibi spor adamlarına şans vermekte görev vermekte zorluk çeken bir yapı var. Benim gibi Teknik Direktörler için Türkiye’de daha çetin bir yol var. Belki ben bu konuda insanlara güven verebilirim daha çok bir şey başarmadım ama başarabileceklerimle bu yoldan gelen antrenör arkadaşlarım daha avantajlı kılabilirim" açıklamalarını yaptı.

Konyaspor Haberleri