İki kez geriye düşen Konyaspor evinde pes etmedi!

Konyaspor, ligin 33.haftasında sahasında Kayserispor’u konuk etti. İkinci yarısı oldukça heyecanlı geçen karşılaşmada iki kez geriye düşen Konyaspor pes etmedi. 2-2 tamamlanan karşılaşma sonrası puanını 46 yapan Konyaspor 2 maç aradan sonra puan kaybetti

Konyaspor, 33.hafta karşılaşmasında evinde Kayserispor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımda pozisyon üretmekte oldukça zorlandı ve ilk yarı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarıda gol yağmuru

İkinci yarı ise adeta gol yağmuruna sahne oldu. Kayserispor ikinci yarının başlamasının hemen ardından Cradoso ile golü buldu. Konyaspor ise bu gole 2 dakika sonra cevap verdi. 48.dakikada Pozuelo’nun kullandığı kornerde iyi yükselen Uğurcan Yazğılı maça dengeyi getirdi. Bu golden 4 dakika sonra ise Kayserispor yeniden öne geçti. 52.dakikada Mane’nin pasında ceza sahaın içinde topla buluşan Cardoso hem kendinin hem de takımının ikinci golünü attı. Konyaspor bu gole de hemen cevap verdi. 55.dakikada Moreno’nun pasında çizgide hareketlenen Guilherme topu ceza sahasına çevirdi ve Soner’in plasesi ile golü buldu ve skora yeniden denge geldi. Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2 sonuçlandı. Bu sonuçlar beraber puanını 46 yapan Konyaspor 7.sıradaki yerini kordu. Konyaspor, 34.hafta karşılaşmasında Alanyaspor’a konuk olacak.

Ahmet Oğuz cezalı

Konyaspor’un sezon başında kadrosuna kattığı Ahmet Oğuz dün oynanan Kayserispor maçının 38.dakikasında sarı kart gördü. Bu sezonki 8.sarı kartını gören Ahmet Oğuz ikinci kez cezalı duruma düştü. 30 yaşındaki oyuncu ligin 34.haftasındaki Alanyaspor deplasmanında sahadaki yerini alamayacak.

Sakatlar dönmeye başladı

Son haftalarda sakatlıklarla boğuşan Konyaspor’da oyunculardan iyi haberler gelmeye başladı. Dün oynanan karşılaşmaya Uğurcan Yazgılı ilk 11’de başlarken Robet Muric ve Oğulcan Ülgün’de yedek kulübesinde yerini aldı. Alınan bilgiye göre Adil Demirbağ ve Uche İkpeazu’nun bu hafta takımla birlikte çalışmalara başlaması bekleniyor. Muhammet Demir ve Endri Çekici’nin ise sakatlıkları sürüyor. Süper Lig’e önümüzdeki hafa sonu seçim arası verilecek. 34.haftada deplasmanda Alanyaspor’a konuk olacak Konyaspor’da Muhammet Demir ve Endri Çekici hariç diğer oyuncuların takımda yer alması bekleniyor.

Guilherme saymaya devam ediyor

Konyaspor’un Brezilyalı sol beki Guilherme Sitya asistlerine devam ediyor. Kayserispor maçından önce oynanan Kasımpaşa ve Trabzonspor maçlarında yaptığı asistlerke galibiyetlerine önemli katkı sağlayan Guilherme, Kayserispor maçında asistlerine yenisini ekledi. Konyaspor’un 55.dakikada Soner Dikmen ile bulduğu beraberlik golünde asist yapan 33 yaşındaki Guilherme, bu asistiyle beraber Süper Lig’deki asist sayısını da 7’ye çıkardı. Asist krallığında zirveyi zorlayan Guilherme’nin Borini ile arasında 1 asist kaldı.

Konyaspor Haberleri