İç Transferde Konyaspor nasıl bir yol izleyecek?

İttifak Holding Konyaspor sezon sonu sözleşmesi bitecek 6 oyuncusundan 5’i ile yolları ayırmayı planlıyor.

YOLCU YOLUNDA GEREK

İttifak Holding Konyaspor sezon sonu sözleşmesi bitecek 6 oyuncusundan 5’i ile yolları ayırmayı planlıyor.

6 oyuncunun sözleşmesi bitiyor

Konyaspor'da iki kaleci Eray Birniçan ve Erten Ersu, defans oyuncusu Marin Anicic, sezon ortasında Alper Uludağ’ın Adana Demirspor’a transfer olmasının ardından Çaykur Rizespor’dan kiralanan Alberk Koç, tecrübeli oyuncu Musa Çağıran ve sezon başında büyük umutlarla Yunan ekibi Olimpiakos’tan kiralanan ancak beklenen etkiyi veremeyen Ahmed Hassan'ın 30 Haziran'da sözleşmeleri sona eriyor. Konyaspor, Eray Birniçan veya Erten Ersu’dan birini takımda tutup diğer kaleci ile beraber toplam 5 oyuncu ile yola devam etmeyi düşünmüyor.

Anicic isteneni hiç veremedi

2019-2020 sezonunda Konyaspor’a Astana takımında katılan ve o sezon Konyaspor formasıyla 28 maça çıkan Bosna-Hersekli defans oyuncusu Marin Anicic 2020-2021 ve 2021-2022 sezonunda toplam 7 maçta görev alabildi. Bu sezon Teknik Direktör İlhan Palut’un gözüne bir türlü giremeyen Anicic, Süper Ligde yalnıza Gaziantep FK maçında 90 dakika süre alabildi. Maçta yaptığı hatalarla sınıfta kalan Anicic o maçın ardından Süper Ligde forma yüzü göremedi. Bu sezon kupada 3 maça 11 başlayan Anicic toplam 4 maçta süre aldı. Yönetim 32 yaşındaki futbolcuyla yola devam etmeyecek.

Musa İstanbul yolcusu

2010-2011 sezonun ardından yolu Konyaspor ile 2020-2021 sezonun yeniden kesişen Musa Çağıran iki yıllık Konyaspor macerasına nokta koymayı hazırlanıyor. İki sezonda toplam 34 maça çıkan ve 2 gol kaydeden 29 yaşındaki oyuncu bu sezon ağırlıklı olarak stoper rotasyonunda değerlendirildi. Soner, Oğulcan ve Amir’in performansına ayak uydurmakta zorlanan Musa sezon sonu itibariyle Konyaspor’a veda edecek. Kendisine Anadolu ve 1.Lig ekiplerinden ilgi var. Daha önce Eyüpspor ile görüşen ancak transferi gerçekleşmeyen Musa için Süper Lig’e yeni yükselen Ümraniyespor teklif yapmaya hazır.

Alberk gidiyor, Cemali geliyor

Sezon ortasında Alper Uludağ’ın takımdan ayrılmasıyla Guilherme’nin yedeği olarak Çaykur Rizespor’dan kiralanan ve sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Alberk Koç ile yollar ayrılacak. Konyaspor formasıyla 1 lig 1 de Türkiye Kupası olarak iki maça çıkan Alberk, İlhan Palut'un gözüne girmeyi başaramadı. Sol bek için daha tecrübeli Türk oyuncu arayışını sürdüren Konyaspor Cemali Sertel’i takıma kazandırmak istiyor. Ömer Ali Şahiner’in Başakşehir’e transferinde takas oyun olarak gündeme gelen Cemali Sertel transferi o gün gerçekleşmemişti ancak Konyaspor oyuncunun durumunu yeniden sordu.

Hassan’ın opsiyonu kullanılmayacak

Sezon başında Yunan takımı Olimpiakos’tan büyük umutlarla kiralanan Mısırlı forvet Ahmed Hassan beklentilerin çok fazlaca altında kaldı. Konyaspor formasıyla 29 lig, 3 tane de Türkiye Kupası maçı oynayan Mısırlı golcü toplam 32 maçta yalnızca 11 gol atabildi. 4’te asisti bulunan Ahmed Hassan Altay maçı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı sitem ile takım içi dengeleri bozmuştu. İç sahada oynanan Karagümrük maçında verdiği yanlış seçenek yüzünden maç devam ederken Sehic ile tartışan Hassan, Antalyaspor maçında da topu boş ağlara gönderememişti. Son oynanan Hatayspor maçında oyuna sonrada girip golü de bulan Ahmed Hassan yeni sezonda kadroda düşünülmüyor. Yönetim, Avrupa pazarında forvet arayışlarını sürdürüyor.

Konyaspor yerli kaleci arayışında

Konyaspor'un iki kalecisi Erten Ersu ve Eray Birniçan’ın sözleşmesi de 30 Haziran itibariyle son bulacak. Bu sezon Erten 2, Eray ise 1 maça çıktı. İki kaleciden birinden vazgeçip birini takımda tutmak isteyen Konyaspor’da son kararı İlhan Palut verecek. Eray’ın yaşının 33’e gelmesiyle takımda kalması zor olurken, ibre Erten’de yana daha ağır basıyor. Sehic’in de yaşlanmasıyla kaleci arayışlarını ufaktan sürdüren Konyaspor, Süper Lig seviyesinde performans verecek yerli kaleci arıyor. Listenin ilk sırasında Denizlispor forması giyen genç kaleci Abdülkadir Sünger ile Göztepe’de kadro dışı kalan İrfan Can Eğribayat var.

M’Poku ve Amilton için teklifler değerlendirilecek

Konyaspor sözleşmeleri devam eden Paul-Jose M’Poku ve Amilton için gelen teklifleri değerlendirecek. Sezon başında Al Wahda takımından Konyaspor’a bedelsiz olarak katılan ve 2+1 yıllık anlaşma imzalanan M’Poku için gelen teklifler değerlendirilecek. Bu sezon Konyaspor formasıyla 10’u ilk 11 olmak üzere 29 maça çıkan Demokratik Kongolu oyuncu 3 gole imza attı. Genellikle İlhan Palut’un skoru aldıktan sonra oyuna aldığı M’Poku son oynadığı Karagümrük maçında oyuna sonradan girmiş ve kötü performans göstermişti. Öte yandan sezon ortasında Serdar Güler’in takımda ayrılmasının ardından takıma katılan ve 14 maçta 2 gollük katkı sağlayan Brezilyalı Amilton’da beklenen performansın altında kaldı. Michalak’ın da vites yükseltmesi, Amilton’un gidişatını hızlandırabilir. Önümüzdeki sene uygulanacak 7+4 yabancı kuralı yüzünden takıma çok sayıda yerli oyuncu transfer etmek isteyen Konyaspor, yabancı oyuncu kalitesini de yükseltmek istiyor. İki oyuncunun da yabancı kontenjanında yer almasından dolayı gelen teklifler doğrudan reddedilmeden değerlendirilmeye alınacak. (ÖZEL HABER / HALİL YILMAZER)

Konyaspor Haberleri