İç Saha Kralı’nın rakibi Merkezefendi

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig’in 6.haftasında bugün Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i ağırlayacak.

Basketbol Süper Ligine oldukça iyi bir başlangıç yapan ve 5 maçta 3 galibiyet elde eden AYOS Konyaspor Basketbol, 6.hafta maçında bugün Denizli temsilcisi Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i konuk edecek. Saat 15.30’da başlayacak karşılaşma Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanacak. Karşılaşmada Zafer Yılmaz, Ziya Özorhon, Batuhan Söylemezoğlu hakem üçlüsü düdük çalacak.

Hedef mutlak galibiyet

Bu sezon oynadığı Beşiktaş Emlakjet maçını 82-90, TOFAŞ maçını 80-66 ve Gaziantep Basket karşılaşmasını 78-76 elde eden AYOS Konyaspor Basketbol Fenerbahçe Beko maçını 85-71 ve son oynadığı Türk Telekom maçını 99-93 kaybetmişti. Topladığı 8 puanla ligin 8.koltuğunda oturan Dev Kartallar Merkezfendi’yi mağlup ederek yeniden kazanmak istiyor.

Merkezefendi moralli geliyor

Denizli temsilcisi Merkezefendi Belediyesi Basket ise sezona oldukça kötü bir başlangıç yaptı. Oynadığı ilk 4 maçta sırasıyla Aliağa Petkim’e 70-79, DAÇKA’ya 93-80, FruttiEx Bursa’ya 56-68 ve Bahçeşehir Koleji’ne 79-78 mağlup oldu. Ege temsilcisi ligde ilk galibiyetini ise son oynana maçta evinde ONVO Büyükçekmece’ye karşı aldı. Rakibini 77-76 mağlup ederek bu sezonki ilk galibiyetine ulaştı.

Salon dolacak

Konyaspor’un taraftar grubu olan Nalçacılılılar hafta içi yaptığı açıklama ile Trabzonspor deplasmanında yer almayacaklarını ifade etmişti. Taraftar grubu bugün oynanacak maçta yine kuzey pota arakasındaki yerini alacak ve Samsun serisinde yaşanan atmosferi yenileyecek. Hafta içinde biletle satışa çıkmıştı. Orta tribünler için 50 TL, pota arkaları için ise 40 TL olarak satışı devam ediyor. Saha içi tribünleri ise 150 ile 400 TL arasında değişiyor. Taraftarlar maçın biletlerini passo.com.tr ve Passolig gişelerinden satın alabilirler. Ayrıca bugün saat 13.00 itibariyle de Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nun gişelerinden karşılaşmanın biletlerinin satışı gerçekleşecek.

İç sahada kayıp yok

AYOS Konyaspor, 42 yaşındaki koç Engin Gençoğlu yönetiminde ilk maçında TBL’de çıkmıştı. Lider Samsunspor’u son saniye basketi ile 86-85 mağlup etmişti. Normal sezonu 3. sırada tamamlayan Dev Kartallar, play-off sürecinin ardından yıllardır hasretini çektiği Süper Lig’e yükselmişti. Yeşil-beyazlı ekip, geçen sezon TBL’de normal sezon ve play-off’ta taraftarının önünde 13 maça çıktı. Temsilcimiz, bu maçların tamamını kazanma başarısı gösterdi. AYOS Konyaspor, iç sahadaki başarılı grafiğini Süper Lig’e de taşımayı başardı. Potanın Kartalları, ligde bu sezon evinde TOFAŞ’ı 80-66, Gaziantep Basketbol’u da 78-76 mağlup etti. Yeşil-beyazlı ekip, Engin Gençoğlu yönetiminde 1. Lig ve Süper Lig’de çıktığı 15 maçı da kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Badzim ve Morgan Milli Takıma

Konyaspor'un Hırvat şutörü Roko Badzim de Hırvatistan Milli Takımı aday kadrosuna davet edildi. Slovenya pasaportu da taşıyan AYOS Konyaspor’un deneyimli uzunu Jordan Morgan da Slovenya Milli Takımına davet edildi. Avrupa’nın basketboldaki elit takımlarından Slovenya, 11 Kasım’da Cuma günü İsrail, 13 Kasım Pazar günü de Almanya ile karşılaşacak. Deneyimli oyuncu, Denizli maçı sonrası milli takım kampına katılacak. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri