HAYDİ KARTALIM TARİHİ YENİDEN YAZALIM

Konyaspor, Hatayspor maçını gol yemeden kazanması halinde yeni rekorlar kıracak. Anadolu Kartalı, kalesini gole kapatması durumunda ilk kez 6 maçlık gol yememe serisi yakalayacak, aynı zamanda da 6. hafta itibari ile ligdeki en iyi puanına imza atacak.

Konyaspor, Hatayspor maçını gol yemeden kazanması halinde yeni rekorlar kıracak. Anadolu Kartalı, kalesini gole kapatması durumunda ilk kez 6 maçlık gol yememe serisi yakalayacak, aynı zamanda da 6. hafta itibari ile ligdeki en iyi puanına imza atacak.

Goller liderlik için

Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 6.haftasında bugün saat 17.00’da Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda Atakaş Hatayspor’u konuk edecek. Ligde gol yemeden namağlup şekilde yoluna devam eden Anadolu Kartalı maçtan 3 puanla ayrılıp liderlik koltuğuna oturmayı hedefliyor. Konyaspor, lider olması halinde Beşiktaş’ın evinde Başakşehir’e puan kaybıyla haftayı liderlik koltuğunda bitirebilir.

Muhammet en önemli gol silahı

Konyaspor’da zorlu maç öncesi moraller oldukça yerinde. Takım savunmasının oturmasından dolayı mutlu olan İlhan Palut, hücumda da Muhammet’in gösterdiği performanstan son derece memnun. Son 3 lig maçında 3 gol atan Muhmmet bugünde İlhan Palut’un en önemli gol silahlarından biri olacak. Konyaspor’da cezası biten Adil Demirbağ’ında yeniden kadroya dönmesi bekleniyor.

Kaleyi gole kapatmak rekorları getirecek

Anadolu Kartalı, rakibi karşısında gol yememesi halinde 22. sezonunu geçirdiği Süper Lig’de ilk kez üst üste 6 maçta kalesini gole kapatmış olacak. Konyaspor, daha önce iki kez üst üste 5 maçlık gol yememe serileri yakalamıştı. İlhan Palut’un ekibi, ev sahibi takım statüsünde oynayacağı maçta gol yemezse kulüp tarihinde ilk kez bir sezonda iç sahadaki ilk 3 mücadelede kalesini gole kapatacak. Konyaspor, bu sezon Başakşehir ve Fenerbahçe karşılaşmalarında gol yememişti.

36 yıl sonra yeni rekor

Temsilcimiz, Giresun deplasmanında da ağlarını rakibe kapatarak 21 yıl sonra Spor Toto Süper Lig’in ilk 5 maçında gol yemeyen ilk takım olmuştu. Arabam.com Konyaspor, Hatay maçında da kalesinde geçit vermezse Süper Lig tarihinde bir sezonda ilk 6 maçında da kalesini gole kapatan ikinci takım olacak. Daha önce Trabzonspor, 1986-1987 sezonunun ilk 6 maçta gol yememişti.

Galibiyete başka bir rekor daha

Arabam.com Konyaspor, Hatayspor maçında kazanırsa kulüp tarihinde ilk 6 haftanın puan rekorunu da kıracak. Yeşil-beyazlı ekip, 6. haftalar itibari ile en çok puanı geçen sezon toplamış ve hanesine 12 puan yazdırmıştı. Anadolu Kartalı, rakibini mağlup ederek puanını 14’e çıkarmak ve İlhan Palut yönetiminde 6. Hafta itibari ile en iyi puanını yakalamaya çalışacak.

Düdük Numanoğlu’nda

Zorlu karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Numanoğlu'nun yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Esat Sancaktar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Can Cengiz olacak. Karşılaşmanın VAR ve AVAR hakemleri ise bugün sabah saatlerinde açıklanacak.

Hatayspor’un 1 puanı var

Spor Toto Süper Lig’de geçen sezonu 53 puanla 12.sırada tamamlayan Atakaş Hatayspor, bu sezona istediği gibi başlayamadı. Ligde oynadığı 4 karşılaşmada henüz galibiyetle tanışamayan Akdeniz temsilcisi 3 mağlubiyet ve 1 puan ile 6.haftaya 17.sırada başladı. Hatayspor’da Teknik Direktör Serkan Özbalta, Eskişehir’e galibiyet için geleceklerini açıkladı. Özbalta; “Konyaspor müsabakasına iyi hazırlandık. Konya’ya kazanma amacıyla gidiyoruz. Kazanmaya yönelik gerçekçi bir adımla doğru bir oyun oynamak istiyoruz. Hem savunmada hem ikinci bölgede hem rakibin birinci bölgesinde hem de kazandığımız hızlı hücumlarla defans arkasına atacağımız hızlı koşularla Konyaspor takımına karşı üstünlük hedefimiz ve amacımız var” dedi.

Konyaspor Haberleri