HAYALLERİMİZ ÇOK BÜYÜK

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut Rumeli TV’de Marka Futbol programında açıklamalar yaptı. Palut; ‘Şampiyonluk’ sorusuna ise ‘Hayallerimiz çok büyük’ cevabını verdi.

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut Rumeli TV’de Marka Futbol programında açıklamalar yaptı. Palut; ‘Şampiyonluk’ sorusuna ise ‘Hayallerimiz çok büyük’ cevabını verdi.

Konya’da çok iyi bir ekip yakaladık

Yaklaşık 15 dakika boyunca telefon bağlantısında soruları yanıtlayan İlhan Palut, takım yapısından Atakaş Hatayspor maçına ligdeki mevcut durumdan bu seneki hedeflere dair özel açıklamalarda bulundu. Takım yapısı hakkında konuşan Palut; “Her şeyin başı çok çalışmak ve ne istediğini bilmek. Bizler ekip olarak ne istediğimizi biliyoruz. Bunun için çok fazla sayıda tekrar yapıyoruz. Çok fazla antrenman yapıyoruz. Takım buna reaksiyon gösterip inandığında; sahada sistemli ne yaptığını bilen bir takım meydana geliyor. Durum böyle de olsa istenmeyen sonuçlar olabiliyor. Uzun vadede belli bir sistem, sahada ne yapmak istediğini bilen bir takım ligde güzel sonuçlar alabiliyor. Konya’da iki senedir çok iyi bir ekip, güzel bir sinerji yakaladık. Ben oyuncuların ne yapacağını çok iyi biliyorum onlar benim ne istediğimi çok iyi biliyorlar” açıklamalarını yaptı.  

Sistem, disiplin ve davranış

Takım içinde oyun yapısından bahseden Palut; “İyi oyuncuları toplayalım, bu oyuncular kendi futbol kültürlerine göre bugüne kadar öğrendiklerine göre sahada en iyisini yapmaya çalışsınlar. Futbolcu yeteneği merkezli bir bizde başarılı olalım. Biz böyle bir anlayıştan gelmiyoruz. Konyaspor bütçesinin de bu anlayış için yeterli bir alanı yok. En iyi oyuncu ekstralarına bağlı kalan bir yapı bize uygun değil. Biz, futbolcu olarak sistemimize uyacak, disiplin ve davranış olarak sistemimize uyacak oyuncularla çalışmak istiyoruz. Evet bazen içerden elenmeler oluyor. Bazen dışardan alacağımız oyuncularda bu özellikleri ilk sıraya koyuyoruz. Bizler takım mühendisliğini bu şekilde yapıyoruz” dedi.

Senkronlu bir takım oluşturduk

Her detayı çalıştıklarını ifade eden İlhan Palut; “Oyuncularımız zaten bunu biliyorlardır bunu geçelim gibi bir davranışımız asla olmadı. En temelden ne istediğimizi oyunculara mevki mevki anlatıyoruz. Futbolculara çıkın aslanım siz özgürsünüz istediğiniz gibi oynayın. Bu futbolcu için daha zor. Bizler savunmada, hücumda, pres yaparken, topun arkasında pres yaparken ve top bize geçtiği zaman bunları istiyoruz diye her oyuncuyu görevlendiriyoruz. Bu durum oyuncuların işleri daha da kolaylaşıyor. Birlikte hareket eden senkronlu bir takım oluşuyor. Bizler bunu başarıyoruz” şeklinde konuştu.

Konya’da pozitif bir durum var

Konya’da çok pozitif hava yakaladıklarını ifade eden Palut; “Çok iyi bir felsefiniz, çok iyi bir sisteminiz var. Bunu antrenmanlarla da destekleyebilirsiniz ama var olan oyuncu grubunu buna inandıramazsınız burada oyuncularla gerekli enerji ve sinerjiyi yakalayamazsanız bazen yaptığınız çalışmalarda bir işe yaramıyor. Göztepe’de maalesef bunu belli bir dönemden sonra yaşadık. Oyuncular bazı şeylere karşı gelmeye başladı. O zaman da aşağı doğru gidiyorsunuz. Ancak şu an Konya’da çok pozitif bir hava var” dedi.

Yüksek puanlar toplayacağız

Yolun sonu şampiyonluk mu? Sorusuna cevap veren İlhan Palut; “Hayallerimiz çok büyük. En iyi şeyi başarmak istiyoruz ve ligi yine üst sıralarda bitirmek istiyoruz. Ligin fark yaratan takımlarından biri olmak istiyoruz. Şuanda ‘Biz şampiyon olacağız’ söylemi ligin bu haftasında bize fayda sağlayacak bir söylem değil. Hatayspor maçına hazırlanıyoruz. Toplayacağımız en yüksek puanları toplayacağız. Ligin son 3’te 1’lik kısmına girdiğimiz zaman önümüzde hangi hedef varsa bunu sonuna kadar kovalayacağız. Kamuoyuna ‘Konyaspor güzel işler yapıyor’ cümlesini kurdurmak, bunları konuşturabilmek bizim adımıza doğru yolda olduğumuzun bir dönütü. Çalışmaya devam etmek istiyoruz. Hedef olarak yine; ligi en iyi yerde bitirmek ve futbol ile fark yaratan bir Konyaspor olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ümraniyespor maçında stadyumumuzda buluşuyoruz

Konyalı futbolseverlere çok teşekkür ediyorum diye Palut; “Konyaspor taraftarı geldiğimiz günden bu yana desteklerini hiç esirgemediler. Şu anda sahamız yapım sürecinde ve onlarla beklediğimiz sayıda bir olamıyoruz. Eskişehir’de maçlarımızı oynuyoruz. Çok üzücü bir Vaduz maçını yaşadık, hepimiz için bir yıkımdı. Yeniden ayağa kalkmaya başlıyoruz. Ümraniyespor maçı ile taraftarımızla buluşacağız” dedi.

Konyaspor Haberleri