Haftanın en kazançlı takımı Konyaspor! İşte bitime 6 hafta kala son durum!

Konyaspor, rakiplerinin puan kaybetmesinin ardından küme düşme hattı ile arasındaki puan farkını 5’e kadar çıkardı. Yeşil-beyazlılar kalan 6 haftada büyük hatalar yapmazsa ligde kalmayı başaracak.

Tümosan Konyaspor, Kasımpaşa galibiyetiyle birlikte lige tutunma adına dev bir adım attı. Sezonun büyük bölümünde küme düşme hattında yer alan yeşil-beyazlı ekip, bu sezonki üçüncü Teknik Direktörü Fahridun Ömerovic yönetiminde yakaladığı çıkışla birlikte sıkıntılı bölgenin üstüne çıktı.

Bitime 6 hafta kaldı

Bu hafta alt sıradaki takımlardan Siltaş Yapı Pendikspor, Gaziantep FK, Atakaş Hatayspor ve Vavacars Fatih Karagümrük haftayı puansız kapattı. Konyaspor ise Kasımpaşa deplasmanında kazanarak rakipleri ile arsındaki puan farkını 5 ve 6’ya çıkartmayı başardı. Bitime ise 6 hafta kaldı.

Bir sıra kazandık

36 puanı bulunan Anadolu Kartalı, aynı zamanda küme düşme hattı ile arasındaki puan farkını da 5’e kadar çıkardı. Temsilcimiz, 31 puanla ateş hattında yer alan Gaziantep FK’dan hem 5 puan üstün hem de ikili averajda da üstün. 30’ar puanlı Karagürmük ve Pendikspor ile de fark 6’ya çıkmış oldu. Bu hafta 1 sıra kazanan Konyaspor, Hatayspor’un 33 puanda kalmasının ardından Akdeniz ekibini altına almayı başardı.

Alanyaspor maçı kritik

Yeşil-beyazlılar Süper Lig’in 33.haftasında 20 Nisan cumartesi günü evinde oynayacağı Corendon Alanyaspor maçını da kazanarak tamamen rahatlamak ve kalan haftalara çok daha güvenle girmeyi amaçlıyor.

40 puan baraj olabilir

Süper Lig’de sezonun bitmesine 6 hafta kaldı. Yaşanan puan kayıplarının ardından küme düşme barajının düşmesi bekleniyor. 16 puanda bulunan İstanbulspor lige veda etmesi beklenen ilk takım. 30’ar puanlı Karagümrük ve Pendikspor’u ise zorlu maçlar bekliyor. Gaziantep FK ise son haftalarda doğrudan rakipleriyle oynayacak. 40 puanı bulan takımın ligde kalacağı bekleniyor.

Konyaspor Haberleri