GÜLE OYNAYA

Anadolu Kartalı, BATE Borisov'u ilk yarıda Rahmanovic ve Calvo’nun ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek adını 3. Ön Eleme Turuna yazdırdı.

UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu ikinci maçında arabam.com Konyaspor evinde Belarus ekibi BATE Borisov’u ağırladı. İlk maçtaki 3-0’lık skor avantajı ile maça başlayan Anadolu Kartalı karşılaşmayı ilk yarıda Rahmanovic ve Calvo’nun ayağından bulduğu gollerle 2-0 kazanarak adını 3. Ön Eleme Turuna yazdırdı.

Kartal ilk yarıda fişi çekti

arabam.com Konyaspor maça ilk dakikadan itibaren daha fazla rakip alanda topla oynayarak başladı. Oldukça pasör oyuncu grubu ile sahada olan yeşil-beyazlılar bu özelliğini kullandı. Maçın 6.dakikasında Ahmet Çalık unutulmayarak sloganlarla anıldı. 12.dakikada sağ kanttan Bytyqi’nin etkili ortasında hem Rahmanovic hem Cikalleshi topa dokunamadı ve top auta gitti. 18.dakikada Amir Hadziahmetovic’in 25 metreden sert şutunu kaleci Kudravets kornere çeldi. Konyaspor Bytyqi önderliğinde hücum aksiyonlarına devam etti. 21.dakikada Bytyqi’nin ortasında Muric’in vuruşu yine kaleci Kudravets’den döndü. Konyaspor karşılaşmanın 29.dakikasında yine çok etkili geldi. Muric’in plasesini Kudravets çeldi, topu önünde bulan Endri Çekici müsait pozisyonda topu direğe nişanladı. Konyaspor aradığı golü 37. dakikada buldu. Muric’in pasında ceza sahasında topla buluşan Amar Rahmanovic sert şutla Konyaspor’u 1-0 öne geçirdi. Konyaspor 42.dakikada Amir’in kullandığı köşe vuruşunda bu kez yeni transferi Francisco Calvo ile golü buldu ve ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Konnnyaspor ikinci yarıya çok iyi başladı. Bytyq’nin getirdiği toplarla etkili olmaya çalışan Anadolu Kartalı 58’de Cikalleshi, 68 ve 71’de Muhammet ile golü bulamadı. Konyaspor’da Sokol Cikalleshi 61. dakikada birinci, 73. dakikada ise ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyundan atıldı. Kırmızı karttan sonra biraz oyunu rölantiye alan Konyaspor kalesini gole kapatmayı bildi ve sahadan 2-0 galip aayrılarak toplam 5-0’lık skorla 3. Ön Eleme Turunu yükseldi.

Palut’tan 4 değişiklik

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ilk maça göre 4 değişiklik yaptı. Palut, ilk maçta kırmızı kart gören ve bu maçta cezalı duruma düşen Uğurcan Yazgılı yerine Adil Demirbağ’ı tercih etti. Deneyimli teknik adam Ahmet Oğuz yerine Cebrail Karayel, Soner Dikmen yerine Amar Rahmanovic, Konrad  Michalak yerine de ilk maçta gol sevinci yaşayan Robert Muric’i tercih etti.

Muric’ten ilk asist

Konyaspor’un sezon başında Hırvat ekibi Rijeka’dan transfer ettiği Robert Muric ilk maçta attığı golün ardından bu kez de ilk golde asisti yapan isim oldu. Hırvat oyuncu 2 maçta 2 gole doğrudan etki yaparak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Calvo’dan siftah

Konyaspor’a yakın zamanda MLS ekibi San Jose’den transfer olan sol stoper Francisco Calvo iyi oyunu golle süslemeyi başardı. İkinci maçtan gol atma başarısı gösteren Kosta Rikalı stoper oyun görüşü, takımı savunmadan topla beraber çıkarışları ile ilk iki maç sonunda tam not almayı başardı.

Defanslar ilki yaşadı

Konyaspor sezon başında transfer ettiği sağ bek Cebrail Karayel, sol bek Yasir Subaşı ve stoper Kahraman Demirtaş ilk kez bir resmi maçta forma giyme başarısı gösterdi. Cebrail Karayel maça Ahmet Oğuz’un yerine ilk 11 başlarken Yasir Subaşı’da 46.dakikada Guilherme Sitya’nın yerine oyuna dahil oldu. Kahraman Demirtaş ise 69.dakikada Calvo’nun yerine oyuna girdi.

Amir ve Rahmanovic kaldığı yerden devam

Konyaspor orta sahasının iki önemli ismi Amir Hadziahmetovic ve Amar Rahmanovic geçen sezon kaldıkları yerden devam ediyor. Geçen sezonu 2 gol ve 4 asistle kapatan Amir bu maçta Calvo’nun golünde asisti yaparak tarifeyi erkenden açtı. Yine Konyaspor’un geçen sezon skora en büyük katkı veren isimlerinden biri olan 7 gol ve 1 asist üreten Rahmanovic yeni sezonda ilk maçında golünü attı. Bosnalı oyuncu geçen sezon ligin son haftasında oynanan Beşiktaş deplasmanında da gol sevinci yaşamıştı

Bu sefer Cikalleshi kızardı

Anadolu Kartalı Konyaspor’da kırmızı kartlar devam ediyor. İlk maçta Uğurcan Yazgılı ilk yarı bitmeden iki sarı kart görerek kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı. Bu maçta ise forvet Sokol Cikalleshi 61 ve 73.dakikalarda gördüğü iki sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

arabam.com Konyaspor 11’i: Sehic, Cebrail, Adil, Calvo(Dk.69 Kahraman Demirtaş), Guilherme (Dk.46 Yasir), Amir (Dk.46 Pavicic), Rahmanovic(Dk.60 Muhammet), Çekici, Bytyqi(Dk.60 Amilton), Muric, Cikalleshi

BATE Borisov 11’i: Kudravets, Nechaev(Dk. 46 Oreshkevich), Filipovic, Bordachev (Dk.51 Bane), Dragun(Dk. Sazontchik), Bocherov, Gromyko, Bessmertny, Milic(DK.63 Dostanic), Valilevich (Dk.65 Sotnikov)

Sarı Kartlar: Dk. 61 ve 73 Sokol Cikalleshi / Konyaspor

Kırmızı Kart: Dk. 73 Sokol Cikallesih / Konyaspor

Goller: Dk. 37 Amar Rahmanovic, Dk.43 Francisco Calvo / Konyaspor

HALİL YILMAZER 

Konyaspor Haberleri