Gözler Merkezefendi maçında

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig’de mücadele veren AYOS Konyaspor Basketbol, 6.hafta maçında cumartesi günü saat 15.30’da evinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i konuk edecek.

5.haftada normal süresi 82-82 biten karşılaşmanın ardından uzatmalara giden maçta Türk Telekom’a 99-93 mağlup olarak ligdeki 2.mağlubiyetini alan AYOS Konyaspor’da 6.haftada iç sahada oynanacak Merkezefendi maçının hazırlıkları pazartesi itibariyle başladı. Lige 5 maçta 3 galibiyet ile oldukça iyi bir başlangıç yapan Dev Kartallar evinde oynayacağı maçı kazanarak 7.haftadaki Anadolu Efes deplasmanına moralli gitmek istiyor.

İç sahada kayıp yok

AYOS Konyaspor, 42 yaşındaki koç Engin Gençoğlu yönetiminde ilk maçında TBL’de çıkmıştı. Lider Samsunspor’u son saniye basketi ile 86-85 mağlup etmişti. Normal sezonu 3. sırada tamamlayan Dev Kartallar, play-off sürecinin ardından yıllardır hasretini çektiği Süper Lig’e yükselmişti. Yeşil-beyazlı ekip, geçen sezon TBL’de normal sezon ve play-off’ta taraftarının önünde 13 maça çıktı. Temsilcimiz, bu maçların tamamını kazanma başarısı gösterdi. AYOS Konyaspor, iç sahadaki başarılı grafiğini Süper Lig’e de taşımayı başardı. Potanın Kartalları, ligde bu sezon evinde TOFAŞ’ı 80-66, Gaziantep Basketbol’u da 78-76 mağlup etti. Yeşil-beyazlı ekip, Engin Gençoğlu yönetiminde 1. Lig ve Süper Lig’de çıktığı 15 maçı da kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Merkezefendi moralli geliyor

Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket, bu sezonki ilk galibiyetini bu hafta aldı. Ligdeki ilk 4 maçında sırasıyla Aliağa Petkim’e 70-79, DAÇKA’ya 93-80, FruttiEx Bursa’ya 56-68, Bahçeşehir Koleji’ne 79-78 mağlup olan Ege temsilcisi 5.haftada evinde ağırladığı ONVO Büyükçekmece’yi 1 sayı farkla 77-76 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini elde etmeyi başardı. Konya’ya moralli gelecek olan ekip, AYOS Konyaspor maçının ardından evinde Manisa BB’yi konuk edecek.

Konyaspor Haberleri