Gözler Avrupa’da

Arabam. com Konyaspor yarın tarihinin 13. Avrupa maçına çıkacak. Evinde BATE Borisov’u ağırlayacak olan Anadolu Kartalı ikinci maç öncesi avantajlı bir skor elde etmek istiyor.

Masada zafer kazandık

Belarus’un, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda aldığı tutumdan dolayı UEFA Belarus takımlarının Avrupa’da Kupalarında kendi sahalarında oynayacakları karşılaşmaları tarafsız bir sahada oynatma kararı almıştı. Bu kararın ardından Konyaspor yürüttüğü girişimlerin ardından iki maçında Konya’da oynanmasını sağlamıştı. Bu olayın ardından açıklamalarda bulunan Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, bu olayın masada kazanılan bir zafer olduğunu dile getirmişti. Özgökçen; “UEFA ile görüştüm. Bu görüşmelerde her iki maçta Konya’da oynanacak. Bu masada alınan bir zaferdir" şeklinde konuştu.

13. Kez Avrupa sahnesinde

Daha önce tarihinde 2 kez Avrupa gruplarında mücadele eden Konyaspor UEFA Avrupa Ligi’nde 2 sezon üst üste gruplarda yer almış ve toplamda 12 maç oynamıştı. Geride kalan 12 maçta 7 mağlubiyet, 4 beraberlik ve 1 galibiyet alan yeşil-beyazlılar 12 maçta rakip ağlara 6 gol atarken kalesinde 18 gol gördü.

Palut kariyerinde ilk yaşayacak

Konyaspor’un genç antrenörü İlhan Palut kariyerinde ilk kez Avrupa maçı tecrübesi yaşayacak. Kariyerinde daha önce amatör ve profesyonel olarak onlarca maça çıkan Palut ilk kez Avrupa sahnesinde boy gösterecek. Oldukça heyecanlı olduğunu ifade eden Palut, böyle bir tecrübeyi Konyaspor’da yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Antrenman ve toplantı detayları netleşti

21 Temmuz’da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşmanın basın toplantısı ve antrenman detayları belli oldu. Belarus temsilcisi BATE Borisov dün Konya’ya geldi ve 10 gün süre kalacağı otele girişi yaptı. Bugün Arabam. com Konyaspor’un basın toplantısı ve antrenmanı saat 17.30 ile 18.15 saatleri arası Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde olacak. BATE Borisov’un basın toplantısı ve maç öncesi antrenmanı ise yine bugün saat 19.00-19.45 arası MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda gerçekleştirilecek.

Konyaspor kadrosunu gönderdi

Konyaspor UEFA’ya maç kadrosunu gönderdi. Kadroda; İbrahim Sehic, Erhan Erentürk, Adil Demirbağ, Ahmet Oğuz, Guilherme Sitya, Francisco Calvo, Cebrail Karayel, Yasir Subaşı, Uğurcan Yazgılı, Kahraman Demirtaş, Soner Dikmen, Amir Hadziahmetovic, Dmagoy Pavicic, Robert Muric, Amar Rahmanovic, Endri Çekiçi, Zymer Bytyqi, Konrad Michalak, Adem Kabak, Hüseyin Biber, Amilton, Sokol Cikalleshi ve Muhammet Demir yer aldı. Kadroda; Barış Yardımcı, Jose M’Poku, Ekrem Kayılıbal, Oğulcan Ülgün ve Bruno Paz yer almadı.

Konyaspor Haberleri