Gençoğlu: İçerde oynayacağımız her maçı kazanmalıyız

AYOS Konyaspor Basketbol Baş antrenörü Engin Gençoğlu hem pazartesi günkü oynanan galibiyetle sonuçlanan Beşiktaş Emlakjet hem de cumartesi günü oynanacak TOFAŞ maçına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AYOS Konyaspor Basketbol Baş antrenörü Engin Gençoğlu hem pazartesi günkü oynanan galibiyetle sonuçlanan Beşiktaş Emlakjet hem de cumartesi günü oynanacak TOFAŞ maçına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zamana ihtiyacımız

Beşiktaş galibiyetinin önemli olduğunu ifade eden Koç Gençoğlu; “Açıkcası ilk maçın stresi üzerimizde vardı. Oynanan oyundan çok memnun olduğum söylenemez. Yeni kurulan bir takım olduğumuz için daha zamana ihtiyacı olan bir ekibiz. İlerleyen zamanda daha iyi oyunla daha iyi galibiyetler alabileceğimize inanıyorum. Deplasmanda Beşiktaş’ı yenip lige başlamak çok önemli, güzel bir şey” dedi.

Galibiyet takım halinde geldi

Beşiktaş maçında Türk oyuncuların performansının belirleyici olduğunu söyleyen Gençoğlu; “Beşiktaş maçına sadece yabancı oyuncular üzerinden bakmamak lazım. Bana göre maçın yıldızı Ramazan Tekin ve Can Altıntığ. İkisinin katkısı çok çok önemliydi. 4 dakika oynayan Murat Gökaş’ın 2 tane yaptığı savunma hamlesi var benim için çok önemli, keza Kaptan Cehver’in. Biz herkesten verim almak için buraya transfer yapmış bir ekibiz. Kimseyi oynatmak için, süre vermek için veya transfer yapmış olmak için yapmadık. Bizim en önemli transfer stratejimiz buydu. İlk maçta da gördük ki bunun karşılığını alabiliyoruz. Takibi de yabancılarımız çok kıymetli ve kaliteli oyuncular. Onlardan hep bu performansı bekliyoruz. Onların bu performansı hep göstermeleri lazım ama benim için sadece önemli olan yabancıların performansı değil. Geriye kalan 7 tane Türk oyucumun göstereceği performans çok önemli. Bence galibiyet takım halinde geldi” açıklamalarını yaptı.

Dersimize iyi çalışacağız

TOFAŞ maçı hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Gençoğlu; “TOFAŞ öncelikle Şampiyonlar Ligi’nin ilk 8’ine kurulmuş bir ekip ve yıllardır yatırım yapan basketbolun ciddi parçalarından biri. Oyuncularıma söylediğim ilk şey içerde oynayacağımız her maçı kazanmamız lazım. Kiminle oynuyorsak oynayalım. Bizim öncelikli sloganımız mücadele, mücadele, mücadele.. Biz kiminle oynuyorsak hep mücadele göstermek zorundayız. TOFAŞ, evimizdeki ilk maç ciddi rakip, güçlü bir rakip. O yüzden biz yine dersimize iyi çalışacağız. Yine parkede terimizin son damlasına kadar mücadele edip galip gelmeye çalışacağız. Güzel bir maç bizi bekliyor” şeklinde konuştu.

Rasheed’i hazır olamadan parkeye atamayız

Rasheed’in TOFAŞ maçında oynamayacağını söyleyen Gençoğlu; “Rasheed Sulaiman muhtemelen Fenerbahçe maçında parkede olacak. Salı günü kulüp doktorumuz kendisini muayene etti. Sakatlığının iyileştiğini ama oynar hale gelmesi için antrenmana başlaması gerektiğini söyledi. Hazır olmayan bir oyuncuyu riske etmek doğru değil. Daha büyük bi sakatlık getirebilir. O yüzden biz TOFAŞ maçında da Rasheed olamadan oynayacağız” dedi.

Tüm basketbol camiası Samsun serisini konuşuyor

Cumartesi günü saat 15.30’da atmosferi görmek için sabırsızlandığını söyleyen Gençoğlu; “Süper Lig’de ilk iç saha maçımız. Samsun serisinden sonra tüm basketbol camiası taraftarlarımızın salon içerisindeki yarattığı atmosferi konuşuyor. Oyuncularımız merak ediyor. Geçen seneki play-off maçındaki videoları onlara izletiyoruz. Seyirci bizim 6.oyuncumuz. Rasheed yoksa seyircimiz var. Muhtemelen Rsheed’in açığını bizim Nalçacılılar taraftar grubumuz kapatacak” ifadelerini kullandı.

Karakter bizim için çok önemli

Transferi yaparken de sahadaki sportif beceri ile beraber kişilik, karakter analizi de yaptıklarını söyleyen Gençoğlu; “bizim için çok önemliydi. Çok iyi oyuncu olup sivri karakterde olan oyuncuyu tercih etmedik. Takıma veya şehre uyum sağlayamayacak oyuncuyu tercih etmedik. Bu bizim için önemli bir faktörde. Çok mutluyum ki aldığımız 5 yabancı ve 6 yerli oyuncu uyumu, arkadaşlığı ve birbirlerine dayanışması çok çok önemli ve güzel. Takım kimyasını oluşturmada ve başarıya giden yolda da en önemli etkenlerin başında bu durum geliyor” dedi. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri