Gençoğlu: Her maç final

AYOS Konyaspor Basketbol koçu Engin Gençoğlu, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AYOS Konyaspor Basketbol koçu Engin Gençoğlu, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İki gün etkisinden çıkamadım

Türk Telekom yenilgisinden sonra iki gün etkisinden çıkamadığını ifade eden Koç Gençoğlu; “Baktığımız zaman maç bir topa, bir ribaunttan gitti. Çok üzüldüm. İyi hazırlandığımız maçtı. İkinci çeyrekteki farkın sunu olduğunu da biliyorduk. Her kaybettiğimiz maçtan sonra da karalara bağlamamak lazım. İyi ders almak gerekiyor. Ne mutlu ki kaybettiğimiz iki rakipten biri Euroleague, biri de EuroCup takımı. Dersimizi iyi çıkarıp bundan sonra bu tür yenilgiler almamak için gerekli toplantıları ve uyarıları yapacağız” dedi.

Ribauntların sorun olacağını biliyorduk

Takımı kurarken de en büyük sorunun ribaunt olacağını bildiklerini söyleyen Gençoğlu; “Bunun üzerine de çok fazla odaklanmış durumdayız ve iyi çalışıyoruz. Son maça bakarsak uzun ribaundundan değil kısaların boxout etmemesinden bir tık dezavantaj yaşadık. Karşı takımdaki kısalar minimum 4-5 ribaund aldı. Bu fark yarattı. Son topta da Alex Perez ribaundu alsaydı maçı kazanacaktık. Dezavantajımızın farkındayız. Kısa oyuncularımızı da uyarıyoruz. Biz sadece uzun oyuncularımızdan değil kısa oyuncularımızdan da ribaunda katkı vermesini istiyoruz. İnşallah bunu ilerleyen süreçte bunu avantaja çevireceğiz” açıklamasını yaptı.

Daha önümüzde 25 var

Basketbol camiasındaki övgülerin kendilerini motive ettiklerini ama havaya sokmadığını söyleyen Gençoğlu; “Her idmanda, her toplantıda oyunculara şunu söylüyoruz; bizimle ilgili şuan iyi konuşuyorlar. İyi oynadığımız, Sahada gözüktüğümüz ve maç kazandığımız için. Üst üste 3 maç kaybettiğimizde bu övgülerin yerini eleştiriler alacak. Biz bunun da farkındayız. Konuşulmamız çok mutlu ediyor ama biz yere sağlam basıyoruz, hayal görmüyoruz. Sadece 5 hafta oynandı ve daha bitmiş bir şey yok. Daha 25 maç var önümüzde. Sezon sonunda ne konuşulduğu bizim nerede bitireceğimiz önemli” şeklinde konuştu.

Kenardan gelen oyuncular her daim hazır olmalı

Her maç her oyuncudan katkı almaları gerektiğini söyleyen Koç Engin Gençoğlu; “Rotasyona attığımız ve kenardan gelen oyuncuların fiziksel ve ofansif olarak katkı vermesi gerekiyor. Telekom maçının ikinci çeyreğinde farkın açılmasında kenardan gelen oyuncular bir tık eksik kaldı. Ramazan’ı nasıl 3 haftada övdüysem son iki haftada da kızıyorum. Aynı şekilde Troy Selim…7-8 dakika oynayıp 0 ribaunt yapamaz. Formsuzluk da olabilir. Her oyuncu her hafta aynı performansta da oynamayabilir. Bizim için kilit nokta; kenardan gelen oyuncunun kendini hazır tutması ve katkı vermesi. Benim sisteminde 5 yabancı ile oynana bir oyun değil. Katkı olmazsa da ya fark kapanır, ya da açılır. Bunun da gerekli önlemini alıyoruz” dedi.

Her oyuncuyu yukarı çıkartmak istiyorum

Sezon başında her oyuncudan verim almak ve değer katmak için planlama yaptıklarını aktaran Gençoğlu; “Bunu da uyguladığımız için mutluyuz. Badzim Hırvatistan Milli Takımına gidiyor. Slovenya’ya gidecek Jordan Morgan ligde de ayın en değerli oyuncusu seçildi. Bu çok değerli. Ancak benim amacım her oyuncuyu bulunduğu değerden ve performanstan daha yukarıya çıkarmak istiyoruz. Milli Takımlara gidecek oyuncular için mutluyuz. Umarım sakatlık yaşamadan dönerler. Her oyuncunun verimini arttırmak adına çalışıyoruz” açıklamalarını yaptı.

Dersimize iyi çalışıyoruz

Dünya Kupası arası nedeniyle taraftarların yeniden salona geleceklerini söyleyen Gençoğlu; “Futbol takımımız yakın deplasmanlara gittiği için ne yazık ki taraftarımız da o deplasmanlara gitmek durumunda kaldı. Pek bir şey diyemem. Sağ olsun yine salona gelen taraftarımız bizi destekliyor. Şanssız bir fikstür çakışması oldu. Ancak şimdi üst üste iki deplasman ve sonra da Dünya Kupası arası var. Bence salonumuz artık Samsun serisindeki gibi dolacaktır. Bizim her maçımız final. Her maça aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz. Kazandığımız zaman belki de herkesin çok normal algılayacağı, doğal karşılaşacağı bir sonuç olarak gösterecek ama bence çok değerli bir galibiyet olacak. Çünkü her takım bizi yenmeye gelecek. Her takım ilk 5 haftada bu kadar bahsedilen takımı yenip ekstra prestij kazanmak derdinde. Dersimize iyi çalışıyoruz. İyi hazırlanıyoruz. Odaklanmamız güzel. Oynayacağımız takımın ismi çok önemli değil. Aynı ciddiyet ve disiplinle oynayarak evimizde kaybetmeden devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri