Geçen sezona 3 puan fark

Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in ilk 8 haftasında 17 puan toplayarak geçen sezonda toplanan 14 puanın üzerine çıkmayı başardı.

Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in ilk 8 haftasında 17 puan toplayarak geçen sezonda toplanan 14 puanın üzerine çıkmayı başardı.

Geçen sezon 8 haftada 14 puan

2021-2022 sezonuna da çok iyi başlayan Arabam.com Konyaspor geçen sezonun ilk 8 haftasında 3 galibiyet ve 5 beraberlik alarak 14 puan toplamıştı. Sivasspor’u 1-0, Başakşehir’i 2-1, Altay’ı 3-1 mağlup eden Anadolu Kartalı Adana Demirspor ve Alanyaspor ile 1-1, Giresunspor ile 0-0, Trabzonspor ve Kasımpaşa ile 2-2- beraber kalarak lige çok iyi bir başlangıç yapmıştı.

Rekor geliştirildi

2022-2023 sezonuna da mükemmel bir başlangıç yapan Anadolu Kartalı, bu sezonda İstanbulspor’u 4-0, Giresunspor’u, Fenerbahçe’yi, Hatayspor’u ve Ümraniyespor’u 1-0’lık skorlarla mağlup edip 5 galibiyet aldı. Ankaragücü ve Başakşehir ile 0-0 berabere kalan Anadolu Kartalı ligdeki tek mağlubiyetini Galatasaray’dan almış ve 2-1 mağlup olmuştu. Topladığı 17 puanla geçen sezonu geride bırakan Konyaspor 8 hafta itibariyle ligin zirve ortaklarından biri. Konyaspor, ilk 8 hafta itibariyle 17 puan toplayarak tarihinin en iyi sezon başlangıcını yapmış oldu.

Savunmada işler yolunda

Konyaspor geçen sezonun ilk 8 haftasında kalesinde 8 gol görmüştü. Anadolu Kartalı bu yıl ise ilk 8 haftada kalesinden 2 gol görerek çok iyi bir savunma performansına imza attı. Ahmet Oğuz, Adil, Calvo ve Guilherme ile çok iyi bir hat yakalayan Konyaspor, ,ilk 7 maçta Sehic’in ve son karşılaşmada da Erhan Erentürk’ün önemli pozisyonlarda kalesinde devleşmesiyle bu performansa ulaştı.

Hücumda gerideyiz

Konyaspor, geçen yıl ilk 8 haftasında 12 gol atan Konyaspor bu sezon ilk 8 haftalık periyotta 9 golde kaldı. Konyaspor’un 9 golünde büyük yükü yeni transfer Muhammet Demir Çekti. Tecrübeli golcü 4 gol atarken Endri Çekici 2, Guilherme ve Bruno Paz 1’er gol kaybetti. Diğer golü ise İstanbulspor maçında Mehmet Yeşil kendi kalesine atmıştı.

HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri