Geçen sezon Konyaspor'a kaybetmişlerdi, bu sezon başardılar!

Yılyak Samsunspor Basketbol, Misli.com Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisini şampiyon olarak tamamladı. Karadeniz temsilcisi final serisinde geçen sezon Konyaspor'a kaybetmişti.

Yılyak Samsunspor, Misli.com Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisinde Semt77 Yalovaspor'u deplasmanda 65-58 yendi ve final serisini 3-0 kazanıp BSL'ye yükseldi.

Daha önce iki kez finali kaybeden Samsunspor böylece üçüncü final sonunda şampiyonluğa ulaştı. Karadeniz ekibi geçen sezon Konyaspor Basketbol'a kaybetmişti. Samsun'da oynanan ilk iki maç 1-1 sonuçlanmış, seri Konya'ya taşındığında yeşil-beyazlılar arka arkaya 2 galibiyet alarak 3-1 kazanıp BSL'ye yükselmişti.

Final maçında 17 sayı geriden gelerek şampiyonluğa ulaşan Samsunspor Basketbol'da Diante Watkins 23 sayı, 10 ribaund, 2 asist, Abdoulaye Gueye 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Göktuğ Baş 19 sayı, 10 ribaund ile oynadı.

Final serisini 3-0 kaybeden Semt77 Yalovaspor ise maçın ardından ikincilik kupasını ve madalyalarını almak için parkeye gelmedi. Spor Servisi

Konyaspor Haberleri