FORMA SAVAŞI KIZIŞTI

Konyaspor’da sakatlarını atlatan ve milli takım arasında form tutan futbolcuların takıma dönmesi birlikte forma savaşı iyi kızıştı.

Erhan’a şans geldi

Spor Toto Süper Lig’in ilk 7 haftasında gösterdiği performans ile en başarılı yabancı kaleci olan Konyaspor kaptanı İbrahim Sehic, Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kartla birlikte 1 maç ceza almış ve Ümraniyespor maçında cezalı duruma düşmüştü. Bu cezanın ardından sezon başında Bursaspor’dan transfer edilen Erhan Erentürk’e forma şansı geldi. Erhan, Ümraniyespor maçıyla ilk kez resmi bir karşılaşmada Konyaspor forması giymiş olacak. 28 yaşındaki kaleci bu maçta iyi bir performans sergilerse İlhan Palut’un gözüne girecek ve sezonun kalanında forma şansı bulabilecek.

Defans hattı arayı iyi geçirdi

Spor Toto Süper Lig’de ilk 11’de 3 yerli oynatma zorunluluğu bulunuyor. Konyaspor’un defans hattı, yerli oyuncu bakımından en zengin bölge. 8 oyuncudan 6’sı yerli statüsünde bulunuyor. Sağ bekte; Cebrail Karayel, stoperde Uğurcan Yazgılı ve Kahraman Demirtaş, sol bekte ise Yasir Subaşı milli arada en fazla efor kaydeden oyuncuların başında geliyor. Antrenmanlarda iyi işler çıkartan oyuncular adeta formaya göz kırpıyor. Bu 4’lü hazırlık karşılaşmasında iyi bir oyun ortaya koymuştu. Kahraman Demirtaş duran topta golünü atarak hücum anlamında da katkı verebileceğini göstermiş oldu.

Orta sahada seçenek çok

Orta saha bölgesinde oldukça geniş bir listeye sahip Konyaspor’da o bölgede forma giyebilecek 8 oyuncu bulunuyor. 7 isimden 3 isme forma vermesi gereken İlhan Palut tercihini Soner, Amir ve Endri’den yana kullanıyordu. Oğulcan’ın sakatlığını tamamen atlatması, Paz’ın son maçlarda süre alması ve olumlu işler yapması İlhan Palut’u sevindirdi. Portekizli oyuncu Hatayspor maçında galibiyet golünü atmış ve hafta sonu oynana Adanaspor maçında da gol sevinci yaşamıştı. Pavicic ve Ahmet Karademir’in milli arada form tutması ve Adanaspor maçında ‘biz hazırız’ mesajı vermeleri bu bölgede İlhan Palut’un elini tamamen güçlendirdi.

Kanatta Muric-Michalak çekişmesi

Konyaspor’un kanat rotasyonunda elinde kullanabileceği 5 oyuncu bulunuyor. Amilton ve Michalak’ın sakatlığı, Muric’in formsuzluğu ve Mehmet Ali Büyüksayar’ın milli takımda olması İlhan Palut’un elini iyice güçsüz kılmıştı. Milli arada oynana Adanaspor maçında 2 asistin yanında 1 de gol atan Robert Muric tamamen kendine geldi. Sakatlığını atlatan Michalak’da Adanaspor maçında 60 dakika süre almıştı. Genç oyuncu Mehmet Ali ise U19 Milli Takımı ile 3 maçta da süre alarak Konya’ya maç oynamış bir şekilde dönecek. O bölgede forma giyen Amilton’da 6 haftalık sakatlığını atlattı ve hafta içi itibariyle takımla çalışmalarına başladı.

Diouf form tuttu

Geçen seneye oranla hücum hattını tamamen yenileyen Konyaspor, Ahmed Hassan ve Sokol Cikalleshi’yi takımdan gönderip Muhammet Demir, Uche İkpeazu ve Mame Diouf ile anlaşma sağlamıştı. Muhammet’in sezona oldukça iyi başlaması ve ligde 3 gol atarak 9 puan getirmesi Konyaspor’u iyi bir milli araya getirmişti. İngiltere’den Konyaspor’a gelen İkpeazu tam olarak hazır olmamasına rağmen maçların son 5-10 dakikalarında süre alarak ritim bulmuştu. Transferin son günlerinde kadroya dahil olan Mame Diouf milli arada hem antrenman eksiğini tamamladı ve fizik olarak 60 dakika oynayabilecek düzeye geldi hem de Adanaspor maçında gole merhaba diyerek forma için İlhan Palut’a mesaj vermiş oldu. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri