Eski Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'un duygusal maçı!

2 yıla yakın süre Konyaspor’un başında kalan ve Süper Lig’deki teknik direktörlük kariyerinin en başarılı dönemini yeşil-beyazlı kulüpte geçiren İlhan Palut, bugün duygusal bir karşılaşmaya çıkacak.

Süper Lig'in 5.haftasında Konyaspor ile Çaykur Rizespor bugün MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda saat 17'de karşı karşıya gelecekler.

2 yıla yakın süre Konyaspor’un başında kalan ve Süper Lig’deki teknik direktörlük kariyerinin en başarılı dönemini yeşil-beyazlı kulüpte geçiren İlhan Palut, bugün duygusal bir karşılaşmaya çıkacak.

2020-2021 sezonunun devre arasında 10 Şubat tarihinde Konyaspor’a imza atan İlhan Palut o sezon 18 maçta 6 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 mağlubiyetle sezonu 50 puanla 11.sırada tamamlamıştı.

İlhan Palut, 2021-2022 sezonunda ise hem kariyeri hem de Konyaspor adına büyük işlere imza atmıştı. Konyaspor’u uzun süre ikincilik koltuğunda tutan genç çalıştırıcı sezonu 68 gibi rekor bir puanla tamamlayıp Avrupa vizesi almayı başarmıştı. Konyaspor sezonu 38 karşılaşmada 20 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyetle tamamlamıştı.

2022-2023 sezonunda da takvim oldukça iyi başlamış ve Konyaspor 6.haftayı tarihinde ilk kez lider kapatmıştı. Yeşil-beyazlılar devam eden süreçte büyük çözülme yaşamış, maç kazanmakta zorluk çekmişti. Konyaspor ile son 10 karşılaşmasında 8 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan İlhan Palut ile yollar 17 Ocak 2023 tarihinde ayrılmıştı.

Konyaspor ile 81 karşılaşmaya çıkan İlhan Palut, 36 galibiyet, 25 beraberlik ve 20 mağlubiyet yaşamıştı.

Palut, bugün Çaykur Rizespor takımının başında Konyaspor'a karşı mücadele edecek

Daha önce teknik direktörlük kariyerinde Göztepe’yi çalıştırırken Konyaspor’a 1 kez rakip olan İlhan Palut bu karşılaşmayı da 1-3 kazanmıştı.

Çok güzel anılarım var

İlhan Palut, hafta içi yaptığı açıklamada; "Konyaspor'da genel itibariyle çok güzel zamanlarımız, çok güzel dostluklar kazandık. İnsanların yaklaşımı son derece olumluydu. Bizi bir hafta sonu bir karşılaşma bekliyor. Bu lig karşılaşması Konyaspor ile Rizespor oynayacak. Bizler oradan en iyi sonucu almak için çalışacağız. Tabii ki orada yaşadıklarım benim için çok güzel anılar ama bu da bir olgunluk seviyesi. Maç günü de çıkıp takımımla beraber en iyi mücadeleyi vermeye çalışacağız. Umarım, Konya'daki seyirciler güzel bir maç izler. Umarım daha çok isteyen, daha çok emek veren daha iyi işler yapan takımda istediği sona daha yakın olur. Konyaspor ligin oturmuş ve istikrarlı takımlarından biri. Bu sezona da son derece iyi başladılar. Konyaspor maçı zor olacak. Zor bir deplasmana çıkacağız. Takım olarak bugüne kadar gösterdiğimiz mücadeleyi orada da tekrarlamak istiyoruz" diye konuşmuştu.

Konyaspor Haberleri