Diouf şov yaptı, Konyaspor İstanbul'dan puanla döndü

Konyaspor zorlu Karagümrük deplasmanından 3-3 beraber kalarak 1 puanla dönüyor. Konyaspor'da Mame Diouf attığı 3 gol ile maça damga vuran isim oldu.

Konyaspor 18.hafta maçında Atatürk Olimpiyat Stadyumunda Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Maçın ilk yarısını 2-0 geride giden Konyaspor ikinci yarıda kendine geldi. Mame Diouf’un üst üste golleriyle maça 2-2’lik beraberliği getiren Konyaspor 88’de bir kez daha geriye düştü. 90+5’te Mame Diouf bir kez daha sahneye çıktı ve yaptığı hat-trick ile skora bir kez daha dengeyi getirdi. Karşılaşama 3-3 beraberlikle sona erdi.

Maçtan dakikalar

Karagümrük 7.dakikda 1-0 öne geçti. Ozdoev’in ceza sahasının dışından vuruşu savunmaya çarptı ve ağlara gitti.

Konyaspor ilk 15 dakikada rakip kalede pozisyon bulmakta zorlandı.

Karagümrük 33.dakikada Mbaye Diagne ile aradaki farkı 2’ye çıkardı. Colley’in ortasında iyi yükselen Diagne Adi ve Calvo’nun üzerinden yaptığı kafa vuruşu ile kaleci Erhan’ın bakışları arasında topu ağlara gönderdi.

43.dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Mame Diouf dönüp vuruşunu yaptı kaleci Batuhan gole izin vermedi. İlk yarı Karagümrük’ün 1-0 üstünlüğü ile bitti.

Konyaspor’un 49.dakikada kullandığı kornerde topu önünde bulan Oğulcan vuruşunu yaptı top kaleci Batuhan’da kaldı.

Baskısını arttıran Konyaspor aradığı golü 65.dakikada Diouf ile buldu. Muric’in ortasında iyi yükselen Diouf kaleci Batuhan’ı mağlup etti.

72.dakikada Guilherme’nin kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Mame Diouf bir kez daha ağları havalandırdı ve maça dengeyi getirdi.

82.dakikdada Muric’in vuruşunda top Batuhan’da kaldı.

77.dakiakda Bytyqi’nin ortasında Mame Diouf kafayı vurdu kaleci Batuhan çıkardı boşta kalan topu Adil auta gönderi.

88.dakikada Karagümrük maçta yeniden öne geçti. Ceza sahası içinde topla buluşan Kerim Frei’ın vuruşunda top ağlarla buluştu.

Konyaspor’da 90+5’te Mame Diouf bir kez daha sahneye çıktı. Guilherme’nin ortasında arkada direkte kafayı vuran Diouf skora bir kez daha dengeyi getirdi.

90+9’da Konyaspor Muhammet ile galibiyeti kaçırdı. Ceza sahasında bom boş pozisyonda topla buluşian Muhammet topu farkla şekilde auta attı. Maç 3-3’lük beraberlikle sonuçlandı.

Fatih Karagümrük: Batuhan, Biraschi, Rayyan, Dresevic, Levent, Ozdoev, Ricci, Shukorov (Dk.86 Lawrence), Colley, Diagne (Dk.85 Kazım), Borini (Dk. 27 Burak) (Dk.86 Kerim)

Konyaspor: Erhan, Ahmet (Dk.85 Cebrail), Adil, Calvo, Guilherme, Amir, Oğulcan (Dk.63 Paz), Michalak (Dk.46 Bytyqi), Amilton (Dk.46 Muhammet), Endri (Dk.59 Muric), Diouf

Sarı Kartlar: Shukurov (Dk.8), Borini (Dk.27), Baniya (Dk.46), Diagne (Dk.49), Biraschi (Dk.90+4) Karagümrük, Oğulcan (Dk.45+3) Konyaspor

Goller: Ozdoev (Dk.7), Diagne (Dk.33) Karagümrük, Mame Diouf (Dk. 65- 72 ve 90+5) Konyaspor

Konyaspor Haberleri