Dev Kartallar'ın kaybetme serisi sürüyor! Üst üste altıncı mağlubiyet!

Konyaspor Basketbol, TBL’nin 21.hafta karşılaşmasında deplasmanda Kapaklıspor ile karşı karşıya geldi. Maçın son bölümünü kötü oynayan Dev Kartallar karşılaşmayı 89-85 kaybetti ve üst üste altıncı mağlubiyetini aldı.

Konyaspor Basketbol, TBL’nin 21.hafta karşılaşmasında deplasmanda Kapaklıspor ile karşı karşıya geldi. Maçın son bölümünü kötü oynayan Dev Kartallar karşılaşmayı 87-81 kaybetti ve üst üste altıncı mağlubiyetini aldı.

Konyaspor karşılaşmaya; Myles Mack, Merthan Mutlu, Arda Erdoğan, Marlon Johnson ve Mert Ali Sert ilk 5’i ile başladı.

İlk çeyreğin ilk bölümünde oldukça iyi hücum eden ve kaptığı toplarla hızlıca rakip potaya giden Konyaspor Basketbol bitime 05.04 kala 8-15 öne geçti ve Kapaklı molası geldi. Mola sonrası savunmada oyundan düşen ve hücum etkinliğini kaybeden yeşil-beyazlar potasındaki 26 sayıya engel olamadı. Konyaspor, aradaki farkı bi ara 9’a kadar çıkarttığı ilk çeyreği 26-23 geride tamamladı.

İkinci çeyrekte oldukça kötü hücum eden Konyaspor, ilk 7 dakikada yalnızca 7 sayı üretebildi. Son 3 dakikada ise Mack ile sayılar üreten yeşil-beyazlılar 12 sayı buldu. Savunma sertliğini yukarı seviyeye çıkartamayan temsilcimiz potasında ise bu yarıda 22 sayı gördü. İlk 20 dakika çizginin gerisinden Mack ile 3 ve Johnson ile 1 isabet bulabilen Dev Kartallar ilk yarıda yüzde 30 ile oynadı. İlk yarı Kapaklıspor’un 48-41 üstünlüğü ile bitti.

Yeşil-beyazlılar üçüncü çeyrekte ise hücumda oldukça iyi oynadı. Savunmada da rakibini durdurmayı başaran temsilcimiz 7 sayı geride başladığı üçüncü çeyreği 1 sayı geride tamamladı. Üçüncü çeyrek 65-54 Kapaklıspor üstünlüğü ile bitti. Temsilcimizde sazı eline alan Mack üçüncü çeyrek sonunda 31 sayıya ulaştı.

Son çeyreğe oldukça iyi başlayan temsilcimiz bitime 06.30 kala 4 sayı ile öne geçti. (71-75) Maçın son bölümünde hücumda tıkanan Dev Kartallar skor üretmekte zorlandı. Dış atışlarla aradaki farkı kapatan ve öne geçen ev sahibi karşılaşmayı 89-85 kazandı. Üst üste 6.mağlubiyetini alan temsilcimiz ise kötü gidişe dur diyemedi. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri