Dev Kartallar zorlu Efes deplasmanında

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 7.haftasında bugün saat 18.00’da Anadolu Efes ilde deplasmanda karşılaşacak.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig 7.hafta maçında bugün deplasmanda Sinan Erdem Spor Salonu’nda Anadolu Efes ile karşılaşacak olan AYOS Konyaspor, karşılaşmanın hazırlıklarını dün yaptığı son antrenmanla noktaladı. Karşılaşmayı Erşan Kartal, Kaan Büyükçil ve Sinem Tetik hakem üçlüsü yönetecek. Karşılaşma saat 18.00’da başlayacak hem Bein Sports 5 hem de Bein Sports Haber

Hedef sürprize imza atmak

Bu sezon Süper Lig’de oynadığı 6 maçta Beşiktaş Emlakjet’i 82-90, TOFAŞ’ı 80-66 ve Gaziantep Basket’i 78-76 mağlup eden AYOS Konyaspor Basketbol, Fenerbahçe Beko’ye 85-71, Türk Telekom’a 99-93 ve milli ara öncesi evinde oynadığı Merkezefendi’ye 91-92 kaybetmişti. Topladığı 9 puanla ligin 6.koltuğunda oturan Dev Kartallar Avrupa’nın sayılı basketbol takımlarından biri olan Anadolu Efes’i mağlup ederek sezonun büyük sürprizlerinden birini gerçekleştirmek istiyor. Anadolu Efes, perşembe akşamı Euroleague’in 9.haftasında evinde Barcelona’yı 96-86 mağlup etmeyi başardı. Lacivert-beyazlılar oldukça geniş bir kadro ile sezona devam ediyor.

Perez ve Nikolov yok

Konyaspor Basket, zorlu Anadolu Efes deplasmanında iki oyuncusundan yararlanamayacak. Yeşil-beyazlılarda sakatlıklarını devam eden Kristijan Nikolov ve Alex Perez zorlu karşılaşmada parkede olamayacak. Slovenya Milli Takım kapındaki Jordan Morgan, Hırvatistan Milli Takımı kampından dönen Roko Badzim ve tedavisi noktalanan Ramazan Tekin son çalışmalarda yer aldı. Ev sahibi Anadolu Efes’te ise Shane Larkin ise Konyaspor karşısında forma giyemeyecek.

Efes, ligde 5’de 4 yaptı

Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes lige istediği gibi bir başlangıç yapsa da Euroleague’e istediği gibi başlayamadı. Ligde 5 maçta 4 galibiyet elde eden mavi-beyazlılar tek yenilgisini FruttiEx Bursa karşısında aldı. Euroleague’de 8 maçta 5 mağlubiyet ve 3 galibiyet alan Anadolu Efes, Konyaspor maçı sonrası Olimpia Milano deplasmanına gidecek. 19 kişilik oldukça geniş bir rotasyona sahip olan İstanbul temsilcisinin kadrosunda son derece yetenekli ve tecrübeli isimler bulunuyor.

Konyaspor Haberleri