Dev Kartallar türbülansta 

Beysu Konyaspor Basketbol, play-off yarı final üçüncü maçında dün Sigortam.Net ile İstanbul’da karşılaştı. İkili mücadele dozu ve savunma sertliğinin en üst safhada olduğu maçta Konyaspor rakibine 75-68’lik skorla boyun eğdi. Seride durum 2-1 geldi. Dörd

 

Beysu Konyaspor Basketbol, play-off yarı final üçüncü maçında dün Sigortam.Net ile İstanbul’da karşılaştı. İkili mücadele dozu ve savunma sertliğinin en üst safhada olduğu maçta Konyaspor rakibine 75-68’lik skorla boyun eğdi. Seride durum 2-1 geldi. Dördüncü maç cumartesi günü İstanbul’da oynanacak.

İlk periyodu Konyaspor üstün tamamladı

Beysu Konyaspor karşılaşmaya; Morgan, Tayfun, Umut, Azizcan ve Derek ilk 5’i ile başladı. İlk periyotta Tayfun Erülkü ve Matt Morgan’ın önderliğinde hücumda çok etkili bir oyun oynayan Beysu Konyaspor savunmada ise rakibini acele atışlara itti ve ilk periyodu 11-27 önde tamamladı. İlk çeyrekte Morgan 9 sayı, 4 asist ve 4 ribauntluk performansıyla adeta fırtına gibi esti. Sigortam.Net ikinci periyoda 9-2’lik seri ile başladı. Hücum performansını arttıran İstanbul temsilcisi çift hanelere çıkan farkı 9 sayıya indirdi. Morgan’ın tekrar devreye girmesiyle farkı çift hanelere çıkartan Konyaspor 6 dakika kala 12 sayılık üstünlüğe çıktı. Rakibini savunmada durdurmayı başaramayan Dev Kartallar farkın erimesine engel olamadı ve ilk yarıyı 32-39 önde tamamladı.

Konyaspor üçüncü çeyrekte çok kötü performans sergiledi

Üçüncü periyotta Can ve Mehmet’in sayılarıyla başlayan Beysu Konyaspor farkı tekrardan çift hanelere çıkarttı. Morgan bu çeyrekte sayı üretmezken 5 top kaybı yaptı. Hücumdaki sürekliliğini kaybeden Konyaspor rakibin isabetli atışlarına engel olamayınca son 5 dakika kala fark 4 sayıya kadar indi. Serhat Uğur’un 4.17 kala üçlüğünün ardından fark 1’e indi ve koç Engin Gençoğlu mola aldı. 3. çeyrekte Oldukça kötü bir oyun oynayan yeşil-beyazlılar Serhat’ın üçlüğü ile maçta ilk defa geri düştü. Sim’i durduramayan ve basit top kayıplarına devam eden Konyaspor farkı bir ara 16 sayıya çıkardığı maçta üçüncü çeyrek sonunda 8 sayı geri düştü. Üçüncü çeyrek Sigortam.Net’in 58-50 üstünlüğü ile tamamladı. 

Konyaspor Sim’i durduramadı

Son çeyreğe Can’ın üçlüğü ile başlayan Beysu Konyaspor savunmada sertliği artırdı. Derek hücumdaki çabasıyla 4 sayı buldu ve 07:41 kala farkı 1’e indirdi. Serhat ve Sim’in dış atışlarına engel olamayan Beysu Konyaspor Morgan’ın uzun süreli suskunluğunu bozmasıyla 03:40 kala farkı yeniden 2’ye indirdi.  Morgan ve Tayfun ile iki kritik üçlüğü kaçıran Konyaspor Derek’in serbest atışlarıyla farkı yeniden 2 sayıya indirdi. 24 saniye kala Sim’in üçlüğü ile aradaki farkı yeniden 5 sayıya çıkartan Sigortam.Net karşılaşmayı 75-68 kazanarak seride durumu 2-1’e getirdi. Serideki dördüncü maç cumartesi günü yine İstanbul’da oynanacak. O karşılaşmayı Beysu Konyaspor kazanırsa durumu 3-1 yapacak ve adını finale yazdıracak, Sigortam.Net’in kazanması durumunda seride beşinci maç Konya’da oynanacak. (HALİL YILMAZER)

Konyaspor Haberleri