Dev Kartallar Sezonun Maçına Çıkıyor

AYOS Konyaspor Basketbol TBL 14.hafta mücadelesinde bugün Manisa BŞB ile deplasmanda karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar maçın sonucuna göre sezonun geri kalanında hangi amaç için mücadele edeceği de belli olmuş olacak.

AYOS Konyaspor Basketbol TBL 14.hafta mücadelesinde bugün Manisa BŞB ile deplasmanda karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar maçın sonucuna göre sezonun geri kalanında hangi amaç için mücadele edeceği de belli olmuş olacak.

Bu sezon Türkiye Basketbol Süper Lig’inde çıktığı 13 maç 8 mağlubiyet ve 5 galibiyet elde eden AYOS Konyaspor Basketbol bugün akşam sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak. Dev Kartallar Muradiye Spor Salonu’nda Ege temsilcisi Manisa BŞK’e konuk olacak. Saat 19.00’da başlayacak mücadele hem BeIN Sports Haber hem de beIN SPORTS 5’ten canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmayı Aytuğ Ekti, Ali Şakacı ve Tolga Edis hakem üçlüsü yönetecek.

Hedef belirleme maçı

Küme düşme hattını oldukça yakından ilgilendiren maçta yeşil-beyazlılar Ege temsilcisi Manisa BŞK ile karşı karşıya gelecek. Dev Kartallar’ın sezonu hangi yöne doğru oynayacağı maç olmasından dolayı Manisa karşılaşması büyük önem taşıyor. Konyaspor Basketbol, kazanması halinde play-off hattına 1 adım daha yaklaşacak, kaybetmesi halinde ise sezonun geri kalanı için kümede kalma savaşı verecek.

Türkiye Kupası için son şans

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Liginde çıktığı 13 maçta 5 galibiyet ve 8 mağlubiyet alan Konyaspor, 14.haftaya 18 puanda 11.sırada giriyor. Yeşil-beyazlılar bugün oynayacağı Manisa maçı ile ilk yarının son deplasmana maçına çıkacak. Temsilcimiz ilk yarının son maçında ise evinde Karşıyaka’yı ağırlayacak. Konyaspor iki maçta alacağı 4 puan ile sezonun ilk yarısını ilk 8 içinde bitirerek Konya’da düzenlenecek olan Türkiye Kupası Finallerine katılmak istiyor. Bu sezon deplasmanda çıktığı 6 maçta yalnızca 1 galibiyet elde edebilen Konyaspor bu alanda ligin en kötü 3 takımından biri. Dev Kartallar ilk hafta deplasmanda Beşiktaş’ı mağlup etmiş ve ondan sonra oynadığı hiçbir maçı kazanamamıştı.

Morgan’ın durumu maç saatine belli olacak

Çarşamba günü sabah saatlerinde Konya’daki antrenmanın ardından karayolu ile Manisa’ya hareket eden Konyaspor maç öncesi son taktik antrenmanı dün maçın oynanacağı salonda yaptı. Konyaspor’da sakatlıklar takımın yakasını bir türlü bırakmıyor. Alex Perez ve Rasheed Sulaimon’un uzun süreli sakatlığı takımın hücumda ve savunmada ritmini bozmuş ve Galatasaray maçı öncesinde oynanan 8 maçta yalnızca 1 galibiyet, 7 mağlubiyet alınmıştı. Bu ikilinin aynı anda sahada olduğu Galatasaray NEF maçını kazanan Konyaspor’da yeni bir sakatlık krizi yaşanıyor. Galatasaray maçına omzunda bandaj ile çıkan Jordan Morgan’ın bugün oynanacak karşılaşmada takımdaki yerini alması zor görünüyor. Morgan’ın yokluğunda uzun rotasyonunda Ramazan Tekin’in süre alması bekleniyor.

Sinan Çambel’in 2.maçı

Konyaspor yönetimi, Engin Gençoğlu ile yollarını ayırdıktan sonra baş antrenörlük görevine takımda yardımcı antrenör olarak görev yapan Sinan Çambel’i getirme kararı aldı. Uzun yıllardır farklı takımlarda yardımcı antrenörlük yapan Çambel, geçen sezon TED Ankara Kolejliler ile oynanan play-off maçında Engin Gençoğlu’nun diskalifiye olması sonrasında da takımı yönetmişti. Çambel antrenör olarak çıktığı ilk maçta Galatasaray NEF galibiyeti ile parkeden ayrılmıştı.

Manisa evindeki ikinci galibiyetini kovalıyor

Manisa BŞK, bu sezon çıktığı 13 karşılaşmada 10 mağlubiyet ve 3 galibiyet elde etti. Son oynadığı maçta deplasmanda ONVO Büyükçekmece’yi 69-78 mağlup eden Ege temsilcisi Konyaspor maçını kazanarak ligde kalma adına yeniden umutlanmak istiyor. Evinde oynadığı 6 maçta yalnızca 1 galibiyet elden edebilen Manisa, kazanarak ikinci galibiyetini almayı hedefliyor. Ligin son sırasında olan Manisa’nın kadrosunda Bruinsma, Raymar Morgan, Cruz, Reberson Selden ve Tarrant Jr. Gibi isimler bulunuyor. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri