Dev Kartallar Petkim’i devirdi

AYOS Konyaspor Basketbol Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 8.haftasında evinde Aliağa Petkimspor’u ağırladı. Konyaspor karşılaşmayı 89-84 kazanarak 3 maç aradan sonra galibiyete ulaştı.

AYOS Konyaspor Basketbol Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 8.haftasında evinde Aliağa Petkimspor’u ağırladı. İlk yarıda kötü basketbol sergileyen Konyaspor, ikinci yarıda vites yükseltti ve karşılaşmayı 89-84 kazanarak 3 maç aradan sonra galibiyete ulaştı.

İlk yarıda tutuk Konyaspor vardı

Konyaspor karşılaşmaya Rasheed Sulaımon, Jordan Morgan, Erkin Şenel, Ramazan Tekin ve Roko Badzim 5 ile başladı. AYOS Konyaspor Basketbol karşılaşmaya Ramazan Tekin'in bulduğu boyalı alan sayılarıyla başladı. İlk 5 dakikada Ramazan, 3 isabet ile 6 sayı buldu. Rakip Aliağa ise dış şutlarda isabet bulamadı. Konyaspor'da ilk periyotta çizginin gerisinden tek isabeti bitime 1.26 kala Jarell Eddie buldu. İlk periyot 19-23 Aliağa Petkimspor üstünlüğü ile bitti. İkinci periyotta iki takımda karşılıklı sayılar buldu. Üç sayının gerisinden isabet bulmakta zorlanan Konyaspor’un ilk yarıda tek isabetli Jarell Eddie’den geldi. Rakip Aliağa ise 2 isabet bulmayı başardı. Rasheed ve Morgan’ın pota altında bulduğu sayılarla rakibini takip eden Konyaspor 7 sayı farkla 39-46 geride kapattı. İlk yarıda Hasan Efe Uzun ve Cevher Özer dışında tüm oyuncular süre aldı.

Badzim, Perez ve Morgan yıldızlaştı

İkinci yarıya Badzim ve Eddie’nin üçlükleriyle farkı eriten Konyaspor, boyalı alanı savunmakta yine oldukça zorlandı. Morgan’ın serbest atıştan bulduğu 2 isabet ile 5.55 kala farkı 2 sayıya indiren Konyaspor ritim bulmaya başladı. Konyaspor’da periyodun sonunda Sulaımon ve Eddie’nin 2 kritik üçlüğü kaçtı. Konyaspor, Perez’in orta mesafe basketi ve Morgan’ın smacı ile bitime 45 saniye kala 63-60 öne geçti ve çeyreği 63-62 önde kapattı. İkinci periyotta Badzim ve Morgan ile basketler bulan Konyaspor Basketbol saha içi isabetlerle farkın açılmasına izin vermedi. Yeşil-beyazlılar geriden geldiği karşılaşmada farkı bi ara 8 sayıya kadar çıkardı. Üst üste basket-faullerle farkı kapatan Aliağa Petkimspor bitime 1.37 kala farkı 3 sayıya indirdi. Son dakikalarda Alex Perez’in direksiyona geçmesiyle rakibine izin vermeyen Konyaspor karşılaşmayı 89-84 kazanarak 3 maç aradan sonra galibiyete ulaştı. Bu galibiyetle puanını 12’ye çıkartan Konyaspor 9.hafta maçında DAÇKA deplasmanına gidecek. Konyaspor’da Jordan Morgan 20 sayı, 4 ribaunt, 5 asist, Roko Badzim 17 sayı, 3 ribaunt, 4 asist, Rasheed Sulaımon 16 sayı, 6 ribaunt, 5 asist, Jarell Eddie 11 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, Alex Perez 11 sayı, 1 ribaunt, 5 asist ve Ramazan Tekin 10 sayı, 5 ribaunt ile oynadı.

Futbol takımı yalnız bırakmadı

Oynanan karşılaşmada Konyaspor futbol takımı ve teknik heyeti tam kadro olarak basketbol takımını destekledi. Konyaspor yönetimi de başkan Fatih Özgökçen olmak üzere tam kadro olarak maçtaydı. Maçı oldukça heyecanlı şekilde takip eden futbol takımı pozisyonlara tepkiler verdi. Karşılaşmayı aynı zamanda Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin’de takip etti. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri