Dev Kartallar ilk günlerini arıyor

Basketbol Süper Ligi’nde 10. hafta heyecanı geride kalırken, son yolların en çekişmeli sezonu yaşanıyor. AYOS Konyaspor haftayı 9. sırada tamamladı.

Konyaspor düşüşte

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 10. hafta maçları oynandı. 16 takımlı ligde, son yılların rekabet düzeyi en yüksek sezonu oynanıyor. Ligde alt sıradaki takımların maç kazanmaya başlaması, üst sevideki Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun kayıp yaşamaları ligi daha da keyifli hale getirdi. Ligin yeni ekiplerinden olan AYOS Konyaspor, sezona iyi başladıktan sonra sakatlıklar ve yerli oyuncularından yeterli katkıyı alamamasının da etkisiyle düşüşe geçti. İlk 4 haftada 3 galibiyet alan Dev Kartallar, sonraki 6 haftada ise sadece Aliağa Petkimspor’u sahasında mağlup edebildi. 10 hafta sonunda 4 galibiyet ve 6 yenilgi ile de puan cetvelinde 9. sırada yer aldı.

Hamleler gelecek

Ligin zirvesinde 9 galibiyet ve 1 yenilgi ile Fenerbahçe Beko ve Türk Telekom yer alıyor. Düşme hattında ise 2’şer galibiyet ve 8’er yenilgi ile Manisa Büyükşehir Belediyespor ve Beşiktaş bulunuyor. Kulüpler korkulu rüya görmemek adına transfer hamleleri yapmaya devam ederken, ligdeki birçok takımın transferleri sürdüreceği öğrenildi.

Perez ve Rasheed Bahçeşehir maçında yok

AYOS Konyaspor’da sakatlık sıkıntısı ise devam ediyor. Bursaspor karşılaşmasında forma giyemeyen Alex Perez ve Rasheed Sulaimon’ın ligin 11. haftasında 17 Aralık Cumartesi günü deplasmanda oynanacak Bahçeşehir Koleji maçında da forma giymesi beklenmiyor. Tedavileri süren bu isimlerin ligin 12. haftasında iç sahada oynanacak kritik Büyükçekmece maçına yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Perez'in kasığından, sezon başında da sakatlık süreci yaşayan Sulaimon'ın ise adalesinden sakatlığı bulunuyor.

Hedef, İstanbul'dan galibiyetle dönmek

Bursaspor maçında çenesi yarılan ancak oyuna dönen Jordan Morgan'ın ise omzundaki sakatlığının ise oynamasına engel oluşturmadığı ifade edildi. Oyun kurucu noktasında büyük sıkıntı yaşayan yeşil-beyazlı ekipte Beşiktaş’tan kadroya dahil edilen Matt Coleman’ın daha iyi performans sergilemesi umut ediliyor. Bahçeşehir Koleji maçına hazırlanan AYOS Konyaspor, son dönemde düşüşte olan rakibini mağlup ederek ligdeki 5. galibiyetini almayı hedefliyor. SPOR SERVİSİ

Konyaspor Haberleri