Dev Kartallar Bursa’da son antrenmanını yapacak

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 17. Hafta maçında yarın saat 19.00'da deplasmanda Tofaş’a konuk olacak AYOS Konyaspor Basketbol dün Bursa’ya gitti.

Süper Lig’in 17.haftasında Bursa temsilcisi TOFAŞ ile deplasmanda karşılaşacak olan Konyaspor Basketbol dün sabah saatlerinde çalışmalarının Konya etabını tamamladı ve Bursa’ya gitti. Dev Kartallar bugün maçın oynanacağı salonda taktik antrenmanını yaptıktan sonra yarın oynanacak maç saatini beklemeye başlayacak.

Eddie ve Morgan yok

Konyaspor’da zorlu TOFAŞ maçının öncesinde iki önemli eksik bulunuyor. Takımın en önemli iki yabancı oyuncusu olan Jordan Morgan ve Jarell Eddie yarın oynanacak karşılaşmada parkedeki yerini alamayacak. Eddie’nin yerinde takıma 6.yabancı olarak katılan Matt Coleman’ın kadroda olması bekleniyor. Geçen haftaki Beşiktaş maçında kenarda olan Roko Bazdim’de yarın parkedeki yerini alacak. 5 numara pozisyonunda oynanan Jordan Morgan’ın yerine ise yerli rotasyonunda görev alan Cevher Özer ve Ramazan Tekin’in süre alması bekleniyor.

Ligde kalma adına kritik karşılaşma

Konyaspor yarın, ligde kalma yolunda doğrudan rakiplerinden biri ile mücadele edecek. Hem Konyaspor hem de TOFAŞ’ın ligde 6’şar galibiyet ve 6’şar mağlubiyeti bulunuyor. Kazanan takım rakibine göre ciddi bir avantajı eline geçirecek. Konyaspor, bu karşılaşmanın ardından 18.hafta maçında evinde Fenerbahçe BEKO’yu ağırlayacak.

TOFAŞ’ta koç değişikliği

Ev sahibi TOFAŞ’ta ise Basketbol A Takım Başantrenörlüğü görevini yürüten Dimitrios Priftis ile yollarımız ayrıldı ve yerine tecrübeli Koç Orgun Ene getirildi. Son 4 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Bursa temsilcisi 16 maçta 6 galibiyet ve 10 mağlubiyet yaşadı. ABDİL EMİROĞLU

Konyaspor Haberleri