Dev Kartallar Ankara deplasmanında

AYOS Konyaspor Basketbol Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig 5. maçında bugün Türk Telekom ile karşı karşıya gelecek.

AYOS Konyaspor Basketbol Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig 5. maçında bugün Türk Telekom ile karşı karşıya gelecek. Saat 18.00’da başlayacak karşılaşma Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda oynanacak.

Süper Lige müthiş bir başlangıç yaparak 4 maçta 3 galibiyet elde eden AYOS Konyaspor Basketbol ligdeki 5.hafta maçında Türk Telekom ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Maç öncesinde herhangi bir sakat oyuncu bulunmayan Dev Kartallar, Gaziantep Basket maçının morali ile bu karşılaşmadan da galip ayrılmak istiyor. İlk maçında Beşiktaş Emlakjet’i 82-90, ikinci maçında TOFAŞ’ı 80-66 mağlup ederek 2’de 2ile başlayan yeşil-beyazlılar üçüncü haftada Fenerbahçe BEKO’ya 85-71 mağlup olmuştu. 4.hafta maçında evinde Gaziantep Basket’i son saniye basketiyle 78-76 mağlup eden Dev Kartallar 3 galibiyet 1 mağlubiyetle 7 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Sulaimon iyi başladı

Sakatlık sürecinden ötürü ligin ilk 2 haftasında forma giyemeyen Sulaimon, Fenerbahçe ve Gaziantep maçlarında etkili bir grafik sergiledi. Amerikalı skorer, bu iki karşılaşmada 14,5 sayı, 7,0 ribaunt ve 6,0 asist ortalamaları yakalarken, performansı ile gelecek adına da umut verdi. Skor gücünün yanı sıra iyi savunma da yapabilen Rasheed Sulaimon, geçen sezon Fransa’da da başarılı bir grafik sergilemişti.

Telekom’da moraller yerinde

Ev sahibi Türk Telekom’da aynı Konyaspor gibi sezona 4 maçta 3 galibiyet ile başladı. Evinde DAÇKA’yı ve Bahçeşehir Koleji’ni deviren Türk Telekom deplasmanda ONVO Büyükçekmece’yi de devirmeyi başardı. Mavi-beyazlılar ligin ikinci haftasında ise deplasmada FruttiEx Bursa’ya mağlup oldu. Avrupa mücadelesi de veren Türk Telekom Eurocup’ta 3 maçta 2 galibiyet alarak o alanda da iyi işler yaptı. Çarşamba günü evinde Tel Aviv’i 89-77 mağlup eden Telekom’da moraller oldukça yüksek. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri