Çataloluk: Konya deplasmanı rakipler için zor geçecek

Konyaspor Basketbol Sportif Direktörü Turgay Çataloluk yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu. Konya deplasmanının rakipler için zor geçeceğini söyleyen Çataloluk; “Ligin kaliteli basketbol oynayan ve kalıcı olan bir takım olmak istiyoruz” dedi.

Konyaspor Basketbol Sportif Direktörü Turgay Çataloluk yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu. Konya deplasmanının rakipler için zor geçeceğini söyleyen Çataloluk; “Ligin kaliteli basketbol oynayan ve kalıcı olan bir takım olmak istiyoruz” dedi.

Endişe duymuyorum

Takım yapılanması konumunda endişe duymadığını ifade eden Çataloluk; “Kurdan dolayı yabancı fiyatları tüm spor kulüplerine çok ağır gelmeye başladı. Buna bağlı olarak yerli oyuncuların fiyatları da arttı. Yerli havuzu da dar. Kulüpleri zorlayıcı etmenler. Süper Lig’de çok büyük bütçeli takımlar var. Biz de kuracağımız yapı ile onlarla mücadele edeceğimize ve özellikle Konya’daki hiçbir maçın kolay geçmeyeceğine inanıyorum. Dolayısıyla çok güveniyorum teknik heyet ve oyunculara. Endişe duymuyorum bu konuda” ifadelerini kullandı.

Konya en korkulan deplasmanlardan biri olacak

Salonda yeni sezon için fiziksel iyileştirmelerin olacağını ifade eden Çataloluk; “Yönetimimiz bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Konya’nın Süper Lig’de sürekli olarak yer alması en doğal durum. Konya gibi köklü bir spor ve basketbol geçmişi olan büyük bir şehrin sürekli Süper Lig’de yer alması. Bunun için de sürdürülebilir doğru bir organizasyon ve yapılanma gerekiyor. Bunların Konyaspor’da olacağını düşünüyorum. Bu filizlerin yeşerdiğini görebiliyorum. Taraftarımız rahat olsun. Biz bu sezon Konya’yı en çok korkulan deplasmanlardan biri yapmak amacındayız. Hem sahada oyuncular, tribünde taraftar ve şehrin gücüyle o mesajı vermemiz gerekiyor. İlk sezon zor olacaktır. Lige çıkan her takım zorlanıyor. Biz de bunları yaşayabiliriz. Biz bu zorlukları en minimuma çekmek adına çalışacağız. Ligin kaliteli basketbol oynayan ve kalıcı olan bir takım olmak istiyoruz” dedi.

Engin Hoca’nın bilgi ve birikimi yüksek

Koç Engin Gençoğlu’nun iyi bir antrenör olduğunu dile getiren Çataloluk; “Engin hoca çok uzun süredir bu işin içinde. En üst seviyede çok önemli ve değerli antrenörlerle çalıştı. Bilgi ve birikimi noktasında bir sıkıntı yok. Ancak Süper Lig’de ilk yılı ve her genç antrenör gibi kolay bir süreci olmayacaktır. Biz burada elimizden geldiği kadar destek olarak onun işini hafifletip, kulüp adına da faydalı işler yapacağız. Hem genç hem de donanımlı bir teknik ekip var. Canla başla çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Yönetim basketbolu futboldan ayırmıyor

Yönetimin basketbol konusunda istekli olmasından memnun olduğunu söyleyen Turgay Çataloluk; “Yönetim biz vizyon ortaya koydu. Konya’da basketbolu yeniden ayağa kaldırma adına proje başlattılar. Bu takdire şayan. Başkanımızla ilk görüşmede bana ‘Basketbol bizim için üvey evlat değil, futbol ne ise basketbol da odur’ demişti. Bakış açısı bu. Bu benim için yeterli. Basketbol şube sorumlularımız da her sıkıntılarımız ile ilgileniyor ve desteklerini esirgemiyorlar” açıklamalarında bulundu.

Yaşar Berber Konya için sembol isimlerden biri

Konyaspor Basketbol Genel Menajeri Yaşar Berber’in Konya basketbolu için sembol isimlerden biri olduğunu ifade eden Çataloluk; “Yaşar abi ile de beraberiz. Konya’da oynarken menajerimdi, ondan sonra da hiç temasımız kopmadı. Buranın sembol isimlerinden biri. Konya basketbolu denilince akla ilk gelen ilk isim. Konya kulüplerinin zor zamanlarında hep o vardı. Bir kere onun emeğini teslim etmek lazım. İyi bir ikili olacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

Konyaspor Haberleri