Çankaya: Hedefimiz 3.Lig’de tutunabilmek

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya, kamuoyunda yüksek seviyede transfer beklentisi olduğunu ancak bütçelerinin ve planlamalarının buna uygun olmadığını belirterek, “Kamuoyunun beklentisi var ama bizim bu bütçemiz yok” dedi.

7 ve 8.haftadan sonra ivme kazandık

İlk olarak sezonun ilk devresini değerlendiren Çağdaş Çankaya, “Bir antrenör için zordu. Çünkü küme düşmüş bir takımı devralmak, o takıma yeniden heyecan katmak ve canlandırmak kolay bir süreç değildi. Küme düşen takımlar bizim kadar o toparlanmayı yapamadı. Genç bir takım oluşturduk. Kolay bir ilk yarı değildi. 7 ve 8. haftadan sonra takımın ivme kazanarak daha iyi futbol oynadığını gördük. Ben genel olarak takımdan memnunum. Şile ve Edirne maçlarından birini kazanıp 20-21 puanı yakalayabilseydik daha iyi olabilirdi. Ancak genç bir takımın verebileceği tepkiyi gösterdiğimizi düşünüyorum” dedi.

4-5 transfer yapmaya çalışacağız

40 yaşındaki teknik adam, takımdan kendi isteğiyle ayrılan isimler olduğunu hatırlattı. Ara transfer dönemi için kamuoyunda bir baskı oluşturulduğunu kaydeden Çağdaş Çankaya, “Devre arası transferi gerçekten çok zor. İyi oyuncuları kulübü bırakmıyor. Bize gelen isimler zaten oynamamış oyuncular. Paralarını alamadıkları için Federasyona başvuran ve ayrılan çok oyuncu da oluyor. Bizim belli bütçemiz var ama bunu aşamayız. 4-5 nokta transfer deniyor ama bizim sezon başından bu yana genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir planımız var. Buna yönelik 4-5 transfer yapmaya çalışacağız. Aramıza katılmaya başladılar. 10-12 gol atmış oyuncular 3. Lig’de 1,5 milyon para istiyor. 7 gol atıp, 3 de asist yapan kenar oyuncusu 800 bin istiyor. Sezon başında bunları yaptığınızda 4-5 milyon TL bütçe çıkıyor. Bizim böyle bir bütçe ve yapılanmamız yok. Oyuncuyla konuşuyorsun, peşin para istiyor. Kulübe ciddi mali külfet getiriyor. Bu gerçeği kamuoyunun görmesi lazım” diye konuştu.

Hedefimiz 3.Lig’de tutunabilmek

Aynı yapılanma ile devam edeceklerini kaydeden genç teknik adam, “Bu şekliyle bu takım devam edecek. Play-off oynarız, orta sıralar olur, inşallah da düşmeyiz… Tek amacımız bu takımı burada tutabilmek. Kamuoyunun beklentisi var ama bizim bu bütçemiz yok. Ayrıca iş başka bir boyuta gider, planlamamıza da ters olur. Üçüncü bölgede sonuçlandırma sıkıntısı yaşadık. İnşallah aramıza katılacak oyuncularla bu sorunu aşarız” ifadelerini kullandı.

7-8 oyuncuya teklifler geldi

Çankaya, son olarak takımdaki oyuncularına çok sayıda teklif olduğunu da sözlerine ekleyerek şunları söyledi; “Devre arasında yaşadığımız sıkıntılardan biri de bu oldu. Özellikle ilk 11’de başlayan genç oyuncular dikkati çekiyor. 7-8 tane oyuncumuza teklifler geldi. Bonservis ücreti ödemek istediler. Ancak ben takımı tutup, bu takımın üzerine takviye yapmamız lazım. Eğer o oyuncuları gönderirsek takımı boşaltmış oluruz. Bu konuyu sezon sonuna öteledik. Bu takımın izleneceğini ve oyunculara teklifler geleceğini sezon başında da söylemiştim. Bu doğru planlama yaptığımızı gösteriyor. Takımın bütünlüğünü koruyup ikinci yarıya girmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İlk hazırlık maçında galip

1922 Konyaspor, Antalya'da çıktığı ilk hazırlık karşılaşmasında Kartal Bulvarspor'u 1-0 mağlup etti. Devre arası hazırlıkları çalışmaları için Antalya’da kamp yapan 1922 Konyaspor, dün yaptığı hazırlık maçında TFF 3.Lig ekiplerinden Kartal Bulvarspor ile karşılaştı. TSS FC Footbal Center sahasının ev sahipliği yaptığı mücadeleyi Abdülsamet Kaya'nın attığı golle 1-0 kazanan 1922 Konyaspor, bugün öğle saatlerinde yapacağı 2. hazırlık maçı ile Antalya’daki kamp sürecini tamamlayarak Konya’ya dönecek. Kısa süreli izne ayrılacak olan Konyaspor, hafta içi yapacağı hazırlıklarla 15 Ocak Pazar günü oynayacağı Karaköprü Belediyespor maçının hazırlıklarına yeniden başlayacak. SPOR SERVİSİ

Konyaspor Haberleri