Calvo: Şu anda kariyerimin en iyi aşamasındayım

Konyaspor’un Kosta Rikalı savunma oyuncusu Francisco Calvo, AS gazetesinden Renzo Galiano’ya özel açıklamalar yaptı. Konyaspor’daki kariyer başlangıcı, takımdaki hava ve daha birçok konuda açıklamalar yapan Calvo, kariyerinin gidişatını da değerlendirdi.

Konyaspor’un Kosta Rikalı savunma oyuncusu Francisco Calvo, AS gazetesinden Renzo Galiano’ya özel açıklamalar yaptı. Konyaspor’daki kariyer başlangıcı, takımdaki hava ve daha birçok konuda açıklamalar yapan Calvo, kariyerinin gidişatını da değerlendirdi.

Neden Konyaspor? Seni kulübe çeken neydi?

Avrupa futboluna gelmek, yıllardır peşinden koştuğu bir şeydi. Her zaman kendime meydan okumak istemişimdir, bu çok kişisel bir şeydi. Bence tam zamanında, Tanrı'nın istediği anda geldi. Neden Konyaspor? Çünkü ilk andan itibaren yoğun bir ilgi gösterdi ve çünkü Başkan Bey ile ilk görüşmeden itibaren kendimi evimde hissettim ve her şey en iyi şekilde aktı.

Adaptasyon kolay oldu mu?

Size karşı çok açık sözlüyüm, çok büyük bir engel olmayan dil dışında, kolay oldu çünkü takım arkadaşlarım ve kulüp öyle yaptı. Bu yüzden iyi hissediyorum. Geldiğimden beri müdavim oldum ve bu benim için futbola, ülkeye ve kültüre uyum sağlamamı kolaylaştırdı.

Konyaspor, şampiyonanın ilk altı maçında yenilmezlik rekoru kırdı. Sır neydi?

Birlik. Beklemediğimiz bir şeydi ama maç maç güçlendik ve buna çok daha fazla değer verdik. Sonunda hem savunma oyuncuları hem de grup olarak bizim için çok önemli bir mücadele haline geldi. Galatasaray'a kaybettiğimizde çok üzüldük.

Bu yenilmezliği tekrarlamak mümkün olacak mı?

Umarım. Gol yemediğimiz bir galibiyet serisine başlamak güzel olur. Ve dediğim gibi, en az golü atan neredeyse her zaman şampiyon oluyor.

Kısa bir süre önce Avrupa'daki ilk gollerini attın. Soyunma odası nasıl tepki verdin?

Geldiğimden beri oyunda bana sabit taktik verdiler ve o rolde bazı fırsatları kaybettim. Daha fazla gol atabildim ve ikisi ofsayttan iptal edildi. Avrupa'da gol atmak çok güzel. Konferans Ligi ve Türkiye Ligi'ne katıldım. Çok özel hedefler oldular.

Konyaspor taraftarının sevgisini ve saygısını kazandığınızı düşünüyor musunuz?

Evet, hissettim. İlk günden itibaren bana iyi davrandılar ama oynadıkça şehrin ve taraftarların sevgisini hissediyorum. Bu çok güzel.

En iyi anın mı?

Şu anda kendimi kariyerimin en iyi aşamasında hissediyorum, gerçek şu ki kendimi dolu, özgüvenli ve olgun hissediyorum. Sahaya her çıktığımda keyif alıyorum. Gençken baskı altına giriyorsun, şimdi ne yapacağını bilerek sakince gidiyorsun. Yapmam gereken tek şey, Konyaspor'un bana verdiği güveni, iyi performanslar ve antrenmanlarla sonuna kadar ödemeye çalışmak.

Hangi hedef belirlendi?

Francisco Calvo evsizdir. Dürüst olacağım, buraya iki yıl kalmak ve belki daha lüks bir ülkeye gitmek gibi bir amaçla geldim ama benim zihniyetim değişti çünkü Türkiye ligi size hem futbol hem de ekonomik seviye veriyor. Türkiye'de uzun yıllar kalmayı çok isterim; Konyaspor'da olursa sevinirim ama başka bir takımda olabilir.

MLS'e kariyerinizde ne gibi bir değer veriyorsunuz?

Hayati. MLS'de yer aldığım üç takıma çok minnettarım, kariyerimde çok önemliydiler. Küçüklüğümdeki San José Earthquakes dışında yine goller attım, Chicago Fire ve Minnesota United'da çok güzel etaplar geçirdim, çok keyif aldım ve şu an yaşadığım an için antrenman yapmamı sağladı.

Peki fırsat olursa Kosta Rikalılara MLS'e gitmelerini tavsiye eder misiniz...

MLS'nin çok rekabetçi bir lig olduğunu her zaman söylemişimdir ve bunun arkasındayım. Şimdi bana 18 yaşında olağanüstü bir geleceği olan ve MLS üzerinden Avrupa'ya gelme şansı olduğunu söylerseniz, ona her zaman Avrupa'ya gelmesini söylerim. Ama sadece MLS'de bu şansı olan bir futbolcuysa, o zaman ona gitmesini söylerim ve umarım Avrupa'da bir adım atabilir. Şimdi biraz daha yaşlı bir oyuncuysa ve MLS'ye gidebiliyorsa bırak yapsın çünkü altyapı, iyi sahalar, iyi antrenmanlar ve yemek var. Major League Soccer size bolca sükunet, huzur ve bir futbol seviyesi sunuyor.

Kendinizi Kosta Rika'ya dönerken görüyor musunuz?

Evet evet. Hayalim Kosta Rika'da futbola dönmek. Her zaman orada emekli olmak istediğimi söyledim, iki üç yıl oynayıp sonra emekli olmak istiyorum.

Hangi kulüpte?

Emekli olmak istediğim yer, kalbimin arzuladığı yer Saprissa'da. Küçüklüğümden beri takip ettiğim takımın bu olduğu kimse için bir sır değil. Başka kulüplerde de oynadım ama Saprissa'da iki kez şampiyon oldum ve taraftarlar beni çok seviyor.

Konyaspor Haberleri