Çağdaş Çankaya: Daha İyi Tepkiler Vereceğiz

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya ligde ikinci sezonun açılışı öncesinde Konya’nın Sesi Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya ligde ikinci sezonun açılışı öncesinde Konya’nın Sesi Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Ligin ikinci yarısında daha iyi futbol oynayarak sahada daha iyi tepkiler vereceklerini ifade eden Çankaya, ligi orta sıralarda bitirmek istediklerini dile getirdi.

24 Aralık tarihinde ikinci yarı hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Çağdaş Çankaya; “Hazırlık dönemi verimli geçti. 12 gün boyunca Konya’da çalıştık ardından hazırlık maçları yapmak için Antalya’ya gittik ve orada 2 hazırlık maçı yaptık. Antrenmanlarda yaptığımız fiziksel ve taktik çalışmalardan sonra oyuncularımızı sahada görme fırsatını yakaladık. Genel anlamda iyiydik, çok sıkıntı yaşamadık. 5 tane oyuncumuz takımımızdan ayrıldı, onların yerine kendi bütçemize uygun transferler yapmayı düşünüyoruz. Birkaç oyuncuyu Konya’ya getirdik ancak henüz imza atılamadı. Yapılacak olan Genel Kurulu bekliyoruz imzaların atılması için” dedi.

Orta sırlarda ligi bitirmek istiyoruz

İkinci yarıda sahada daha iyi tepkiler vereceklerini söyleyen Çankaya; “Sezon başında akademiden getirdiğimiz oyuncularımızla birlikte 17 maç oynadık. Profesyonel olarak maça çıktılar. Belli bir tecrübe kazandılar. Sahada daha iyi tepkiler vereceğimizi düşünüyorum. Birinci maçları ile on yedinci maçları arasında çok farklılıklar var. Takımımız ile beraber düşme potasına olmadan, sezonu orta sıralarda tamamlamak istiyoruz. Bu durum genç oyuncuların gelişimi için bize daha iyi yol gösterecektir” ifadelerini kullandı.

Güçlü yönetim şart

Bu süreçte elbette güçlü bir yönetim lazım. Tüm şehir olarak iyi bir irade ortaya koymamız gerekiyor. Sadece teknik adam-futbolcu tarafından değil yönetim tarafından da desteklenmemiz lazım. Geçen seneki sıkıntılı süreçler yaşanmasın istiyorsak. Seçimden sonra yeni yönetim ile görüşeceğiz. Karşılıklı beklentiler olacak, oturup konuşacağız. Onlar isteklerini belirtecekler, bizler isteklerimizi ileteceğiz” açıklamalarını yaptı.

Çalışmaların meyvesini almak istiyoruz

Karbel Karaköprü Belediyespor maçına iyi şekilde hazırlandıklarını ifade eden Çankaya; “Günümüz futbolunda analiz olmadan hiçbir yol kat edemezsiniz. Ancak genç takım olduğumuz için ne kadar iyi ne kadar yoğun analizler yapsak da saha içinde duruş ve pozisyon hataları veriyoruz. Önceliğimiz akan oyunda neler üretebiliriz, nasıl oyun sergileyebiliriz buna yoğunlaşmış durumdayız. Çalışıyoruz ancak oyuncudan tepki almamız gerekiyor. Antrenmanlarda bunun tepkileri alıyoruz ancak maçlarda çok istediğimiz düzeyde alamadık. En çok zorlandığımız konu bu. Bunu da antrenmanlarda tekrar sayılarını fazlalaştırarak gidereceğiz. Hücum-savunma geçişleri üzerine ara dönemde çok çalıştık. 2.yarıda daha iyi oyunlar daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Oyunumuzu gün be gün geliştirdik

İlk günkü takım ile bugünkü takım arasında pozitif anlamda çok ciddi farklılıkların olduğunu ifade eden Çankaya; “Şu an takımızda olan oyuncularımız birkaç sene sonra çok iyi yerlere gelecekler, ben bunu görüyorum. Önceliğimiz mevcut takımımızda başarılı olmak. Çok çalışıyoruz. Hem saha antrenmanlarda. Sıkça video analizleri yapıyoruz. Son maçlarda gördük ki oyunumuzu yüzde 100 geliştirdik. Zamanla çok daha iyi olacağız. Maçların belli sekanslarında defolarımız vardı. 45-60 arasında çok gol yiyorduk, bunu düzelttik. 45-60 dakikaları arasında oyuncu değişiklikleri yaptım ve oyunu biraz daha yavaşlattım, bu da işe yaradı. Daha başka yerde sorunlar elbette çıkıyor ancak oyuncular sorunları çözebildiklerimizi gördüler ve deneyimlediler. Bu durum onlar ekstra özgüven getirdi” açıklamaların bulundu.

Destek konusunda yalnız durumdayız

Karşılaşmalarda taraflı hakem düdüklerine maruz kaldıklarını ifade eden Çankaya; “Yıllardır bu futbolun içindeyim ilk defa maçın bir takımdan alınıp diğer takıma verildiğini gördüm. Bunları da yaşadık. Hacettepe, Orduspor, Mersin, Kelkit bu maçları açıp izleyelim. Nasıl kararlar verilmiş bakalım. Futbol dışında neler olmuş izleyelim. Eleştirmek, laf söylemek kolay. Bizleri eleştiren, laf söyleyen bir ordu ile karşı karşıyayız ancak destek noktasında yalnız durumdayız. Bunu açıkça söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

2 veya 3.grupta olsaydık daha fazla puan toplardık

1.Gruptaki takımların kalitesinin çok daha yüksek olduğunu söyleyen Çankaya; “Grubumuzda daha rekabetçi takımlar var. Play-off ve şampiyonluk için çok aday var. Bu grupta bizler gibi pilot takım hürriyetinde olan takımlar zorluk çekebiliyor. 18 puan kazandık ancak 2 veya 3.grupta yer alsak bu kazandığımız puandan çok daha fazlasını kazanabilirdik. 26-27 puanları görebilirdik. İkinci yarıda çok daha fazla puan toplayacağımıza inanıyorum. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri