Çağdaş Çankaya: Bu çocuklar Konyaspor’un geleceği

TFF 3.Lig 1. Grup ekiplerinden 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya, sezonun ilk maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Lige hazır olduklarını belirten Çankaya, kadrodaki oyuncuların Konyaspor’un geleceği olduğunun altını çizdi.

TFF 3.Lig 1. Grup ekiplerinden 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya, sezonun ilk maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Lige hazır olduklarını belirten Çankaya, kadrodaki oyuncuların Konyaspor’un geleceği olduğunun altını çizdi.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdik

Uzun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve oyuncuların gösterdiği performanstan dolayı mutlu olduğunu belirten 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya, “Uzun bir hazırlık döneminden sonra hafta sonu maçlarımız başlıyor. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. İyi çalıştık, oyuncularımın performansından gayet memnunum. Tatlı bir heyecanımız var. Bir an önce oyuncular maçların başlamasını sabırsızlıkla bekliyorlar. İyi sonuçlar alarak camiamızı mutlu etmek istiyoruz” dedi.

Önemli olan lige doğru hazırlanmak

Yeni bir takım olduklarını ifade eden Çankaya; “Afyon kampındaki maçlarımızda iyi bir oyun sergiledik. Orada çok gol attık aynı zamanda az gol yedik. Ancak son olarak oynadığımız Karaman maçında dört gol yedik. Kalite açısından gerçekten iyi bir takıma karşı oynadık. Karaman’a karşı farklı bir taktik ile oynadık. Savunma ağırlıklı bir oyun oynayalım dedik. İlk yarım saat boyunca gerçekten iyi bir direnç gösterdik. Sonraki devrelerde oyuncu değişiklikleri ile birlikte tabi ister istemez bazı aksaklıklar oldu. Genel olarak baktığım zaman hazırlık maçları bir takımın ölçüsünü ortaya çıkarmaz. Asıl önemli olan ligde nasıl bir performans göstereceğimiz. Önemli olan lige doğru hazırlanmamız. İnanıyorum ki bu doğrultuda iyi çalışmalar gerçekleştirdik” açıklamalarını yaptı.

Bu çocuklar Konyaspor’un geleceği

Sezonun ilk maçında taraftarları tribünde görmek istediklerini ve oyuncuların buna ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Çankaya, “Bu genç oyunculara şehrin ve camianın sahip çıkması gerekiyor. Bu kulüp, bu oyuncular Konyaspor’un geleceği. Taraftarlarımızdan rica Under pazar günü herkes Stada gelip sezon ilk iç maçında bu oyunculara destek versin. Çünkü bu oyuncular, taraftarı tribünde gördükleri zaman daha coşkulu daha bir azimli oynuyorlar. Hep birlikte özellikle 1922 Konyaspor’un üzerinde olan kara bulutları dağıtalım” diye konuştu.

Genç oyuncuların arkasında durmamız gerekiyor

U19 liginde takımın daha az gol yiyen bir oyun sistemine sahip olduğunu aktaran Çankaya; “Bu formasyonu 1922 Konyaspor’da da deneyeceğiz. Bunu göreceksiniz. Yeni bir takımız, genç bir takımız. İllaki kötü sonuçlar da olacaktır ama camiada eskiden kalma bir karamsarlık havası var. Son yıllarda özellikle takımın düştü düşecek gibi olaylardan sonra geçen sezon bir alt lige düşmesi bir olumsuz durum oluşturuyor. Ama bizim bunları geride bırakıp genç oyuncuların arkasında durmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ligin tecrübeli takımlarından biri

Karaköprü maçı hakkında konuşan Çankaya; “Pazar günü sezonun ilk maçında Karaköprü Belediyesi ile oynayacağız. Geçen seneden 3-4 oyuncusu kalan, ligin tecrübeli takımlarından biri. Bunların dışında 15-16 tane transfer yaptılar bu sezon. Aldıkları oyuncular da kaliteli ve tecrübesi olan futbolcular. Analizlerimize başladık. Geçen seneden oynadıkları ve bu sezon hazırlık maçlarındaki oyunlarını alıp analizlerimizi sürdüreceğiz” dedi. (HALİL YILMAZER)

Konyaspor Haberleri