Bate Borisov'u tanıyalım

Konyaspor'un rakibi Bate Borisov'un 13 lig şampiyonluğu bulunuyor

Konyaspor'un UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki rakibi Bate Borisov'un 13 lig, 5 kupa, 8 de süper kupa şampiyonluğu bulunuyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu'nda Konyaspor da Balarus (Beyaz Rusya) temsilcisi BATE Borisov'la eşleşti. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 2022-2023 sezonu 2. Eleme Turu kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezinde yapıldı. Yeşil-beyazlılar ekibi BATE Borisov'la eşleşti. UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu’nda ilk karşılaşmalar 21 Temmuz, rövanşları ise 28 Temmuz'da oynanacak.

BATE BORİSOV’U TANIYALIM

BATE Borisov Belarus takımıdır. Belarus Premier Lig mücadele eden ve bu ligi domine eden futbol kulübü. 13 lig, 5 kupa, 8 de süper kupa şampiyonluğu bulunmaktadır. Borisov kentinin takımıdır. BATE, Borisov Automobile and Tractor Electronics (Borisov Otomobil ve Traktör Elektroniği) kısaltmasıdır. Ekip 1973'te kuruldu ve 1984'te dağılmadan önce Belarus SSC ligini üç kez (1974, 1976 ve 1979) kazanmayı başardı. Kulüp 1996'da yeniden kuruldu. BATE o tarihten bu yana Vışeyşaya Liha kupasını on bir kez müzesine götürdü ve UEFA organizasyonlarında yarıştı. BATE 2001'de UEFA Kupası'nda birinci eleme turunu aşarak ilk kez organizasyonda birinci turda mücadele etti. BATE, 2008 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele eden ilk Belarus takımı oldu. 2015 yılı itibarıyla BATE, beş kez UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında, iki kez de UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında mücadele etti. 2010-11 ve 2012-13 sezonlarında ise Avrupa Ligi'nde grup aşamasını geçerek son 32 turunda yarıştı.

 

FENERBAHÇE İLE KARŞILAŞMIŞTI

Bate Borisov Maçlarını 2014'te açılan 13 bin kişilik Borisov Arena'da oynuyor. 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin 2. tur rakibi olan Borisov, ilk maçta evinde 0-0 berabere kalırken, İstanbul'da ise penaltıdan yediği golle 1-0 mağlup oldu ve kupadan elendi.

LİGDE NAMAĞLUP LİDER

Teknik Direktörlüğünü Aleksandr Mikhaylov’un yaptığı Bate Borisov devam eden ligde 9 maçta elde ettiği 23 puanla lider durumda bulunuyor. Kadrosunda 9 yabancı oyuncu bulunan sarı lacivertli ekibin oyucuları şöyle: Denis Shcherbitskiy, Andrey Kudravets, Vyacheslav Dergachev, Vladislav Ignatjev, Aleksandar Filipovic, Sidi Bane, Maksim Bordachev, Maksim Volodko, Vladislav Malkevich, Aleksandr Martynov, Jakov Filipovic, Danila Nechaev, Stanislav Dragun, Willum Willumsson, Yamoussa Camara, Valeri Gromyko, Ilya Vasilevich, Dmitri Bessmertny, Valeri Bocherov, Arseni Blotskiy, Shahboz Umarov, Sergey Sazonchik, Aleksey Nosko, Nemanja Milic, Aleksandr Frantsuzov, Nikita Nekrasov, Artem Shumanskiy, Idris Nuradeen.

Konyaspor Haberleri