Başkan Özgökçen, Ahmet Çalık ile olan anısını anlattı

Geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu merhum futbolcu Ahmet Çalık adına düzenlenen serginin açılış töreninde açıklamalarda bulunan Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Ahmet Çalık ile arasında geçen diyaloğu anlattı.

Meram Belediyesi ve Sille Sanat Sarayı iş birliğiyle düzenlenen Ahmet Çalık Fotoğraf Yarışması geçtiğimiz günlerde sonuçlanırken, yarışmaya katılan eserler Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenmeye başladı.

Geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu merhum futbolcu Ahmet Çalık adına düzenlenen serginin açılış töreninde açıklamalarda bulunan Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Ahmet Çalık ile arasında geçen diyaloğu anlattı.

Altyapıdaki oyunculara Ahmet Çalık'ı örnek gösteriyoruz

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Ahmet Çalık’ın her şeyden öte çok değerli bir insan olduğunu belirtirken şunları söyledi; Bundan tam 1 yıl önce sabah saatlerinde, acı haberi bir telefonla öğrendim. Önce olayın gerçekliğini teyit etmeye çalıştık. Ardından ailesiyle iletişime geçtik ve defin işleminin aynı gün gerçekleşeceğini bize söylediler. Çok kısa süre içerisinde mahşeri bir kalabalıkla Ahmet’i toprağa verdik. Onu yetiştiren anne ve babaya şükranlarımızı sunuyoruz. Gençlere örnek olacak bir insan yetiştirdikleri için Allah razı olsun. Ailesiyle yakın ilişkilerimiz sayesinde gördük ki inancımızdaki teslimiyet doğrultusunda hiç isyan etmediler ve hayırla yad ettiler evlatlarını. Örnek kişiliğiyle Ahmet ismi dünyanın dört bir tarafındaki eserlere verildi ve bunların hiç birinde ailesinin ‘adını verin’ talebi olmadı. Altyapılarımızdaki oyuncularımızı ziyaret ettiğimizde hep şunu söylüyoruz; “Yetenekli oyuncular olabilirsiniz, yetenekleriniz sizi spor yaptığınız süreçte el üstünde olmanızı sağlayabilir. Bu yeteneğinizin üzerine karakterinizi düzgün oluşturursanız hepiniz birer Ahmet Çalık olursunuz” diyoruz.

"Başkanım bu takım çok iyi yerlere gelecek dedi"

Ahmet’le yeni sözleşme imzalamak için görüştüklerinde hiçbir zorluk çıkartmadığını söyleyen Özgökçen; "Sözleşme imzalamamızın ardından da odama geldi ve sohbetimizde ‘Başkanım biz bu takımı çok iyi yerlere getireceğiz’ dedi. Kendisi göremedi belki ama takım arkadaşları her maçta onun için oynadı ve kısmen de olsa bir başarıya ulaştık. Ahmet kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum, programda emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum”

Konyaspor Haberleri