AYOS Konyaspor'un konuğu Türk Telekom!

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 20.hafta maçında evinde Türk Telekom’u konuk edecek. Karşılaşma 19’da başlayacak.

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 20.hafta maçında bugün evinde Türk Telekom’u konuk edecek. Karşılaşma 19’da başlayacak.

Ligde çıktığı son 5 maçtan mağlubiyetle ayrılan Konyaspor Basketbol, 20.hafta karşılaşmasında Ankara temsilcisi Türk Telekom’u konuk edecek. 25 puanla küme düşme hattında bulunan Konyaspor için kalan her maç final niteliğinde. Ligde 19 maçta 6 galibiyet alan Konyaspor 13 maçtan mağlup ayrıldı. Seyircisi önünde Telekom’u devirerek mağlubiyet serisine son vermek ve yeniden galibiyetle tanışmak isteyen Konyaspor, 21.haftadaki Merkezefendi maçı öncesinde morallenmek istiyor.

Taraftar yalnız bırakmayacak

Bugün saat 19.00'da oynanacak AYOS Konyaspor - Türk Telekom maçında Kerem Baki, Hüseyin Çelik ve Tolga Edis hakem üçlüsü düdük çalacak. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmada taraftarın takıma ciddi destek vermesi bekleniyor. Sezonun ilk devresinde Ankara’da oynanan karşılaşmayı Türk Telekom 99-93 kazanmıştı.

Küme düşme hattındayız

Sezona oldukça iyi başlayan ancak son dönemde galibiyet hasreti çeken Konyaspor, 19 maçta aldığı 6 galibiyet ile 15’i basamakta olan ve küme düşme hattında bulunan Konyaspor çıktığı son 5 karşılaşmadan mağlup ayrıldı. Kümede kalmak için galibiyet sayısını çift hanelere çıkartmak zorunda kalan yeşil-beyazlılarda çember gittikçe daralıyor. Dev Kartallar maç kaybetmeye devam ederse 1 yıl önce yükseldiği Süper Lig’den yeniden TBL’ye dönebilir.

Morgan dönecek

Öte yandan AYOS Konyaspor, Türk Telekom ile evinde oynayacağı maçın mesaisine tam kadro olarak devam ediyor. Temsilcimiz, dün akşam saatlerinde yaptığı taktik idmanın ardından çalışmalarına nokta koydu. Bir süredir takımdan ayrı olan Jordan Morgan’ın da bu maçla birlikte takıma dönmesi hedefleniyor. Morgan’ın takıma dönmesi durumunda Badzim ve Jarell Eddie’den biri yabancı kontenjanından ötürü forma giyemeyecek.

Çambel yönetiminde 8.maç

AYOS Konyaspor bugün oynayacağı Türk Telekom maçı ile koçu Sİnal Çambel ile 8.maçına çıkacak. ONVO Büyükçekmece mağlubiyeti sonrasında Engin Gençoğlu ile yollarını ayıran ve yoluna Engin Gençoğlu’nun yardımcı antrenörlüğünü yapan Sinan Çambel ile devam etme kararı alan Konyaspor, genç çalıştırıcı ile çıktığı Galatasaray NEF ve Manisa BB maçlarından galibiyet ile ayrılmıştı. Konyaspor, Çambel yönetiminde çıktığı son 5 maçta galibiyet elde edemedi.

Türk Telekom dolu dizgin

Ankara temsilcisi Türk Telekom ise 3 kulvarda yoluna dolu dizgin devam ediyor. Eurocup B Grubu’nda 2.sırada bulunan Türk Telekom Son 16 turunu garantilemiş durumda. Türk Telekom Avrupa kupasında hafta içi maçında sahasında Promitheas’i 85-75 mağlup etti. Süper Lig’de de 19 maçta 16 galibiyet elde ederek 2.sırada yer alan mavi-beyazlılar Türkiye Kupası’nda da çeyrek final mücadelesi veriyor. Erdem Can yönetiminde harikalar yaratan Türk Telekom sezonu kupa ile kapatmak istiyor. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri