AYOS Konyaspor için Tehlike Çanları Çalıyor!

Çıktığı son 6 karşılaşmada mağlup olan ve 20.haftayı 26 puan -75 averajla son sırada tamamlayan AYOS Konyaspor Basketbol için küme düşme çanları yüksek sesle çalmaya başladı.

Çıktığı son 6 karşılaşmada mağlup olan ve 20.haftayı 26 puan -75 averajla son sırada tamamlayan AYOS Konyaspor Basketbol için küme düşme çanları yüksek sesle çalmaya başladı. Yeşil-beyazlılar kalan 10 maçta galibiyet serisi yakalayamazsa Haziran ayında yükseldiği Süper Lig’e veda edecek.

2021-2022 sezonu Türkiye Basketbol Ligi play-offlarında TED Koleji, Sigortam.Net ve Samsunspor’u geçerek adını Süper Lig’e yazdıran Konyaspor Basketbol Süper Lig’e fırtına gibi başladı. İlk iki maçında Beşiktaş ve TOFAŞ’ı mağlup eden yeşil-beyazlılar Fenerbahçe’ye mağlup olduktan sonra evinde Gaziantep’i devirerek 4’de 3 yaptı. Devam eden süreçte 8 maçta 1 galibiyet elden eden Konyaspor’da koç Engin Gençoğlu ile yollar ayrılmıştı. Yeşil-beyazlılar Galatasaray maçına yardımcı Koç Sinan Çambel çıktı ve maçı 76-73 kazandı. Bu maçın ardından deplasmanda Manisa BB’yi de 1 sayı ile geçen Konyaspor biraz olsun nefes almıştı. Çambel yönetiminde çıktığı son 6 maçta mağlup ayrılan Konyaspor 20.haftayı ligin son sırasında tamamladı.

Çambel ile 8’de 2

Engin Gençoğlu ile yolların ayrılmasının ardından sezona Engin Gençoğlu’nun yardımcılığını yapan, geçen yıldan beri takımın içinde olan ve oyuncularla ilişkileri iyi seviyede olan Sinan Çambel ile yola devam edildi. Çambel ilk baş antrenörlük deneyimine oldukça iyi başladı. İki galibiyet elde ederek üzerindeki baskıyı biraz olsun atan Çambel son 6 maçta galibiyet göremedi. Sırasıyla Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Emlakjet, TOFAŞ, Fenerbahçe BEKO, Gaziantep Basket ve Türk Telekom’a mağlup olan Çambel’in takımı zor günler geçiriyor.

10 final maç!

Süper Lig’de ligin tamamlanmasına 10 hafta kaldı. Konyaspor, kalan 10 haftada 4 kez seyircisi önünde 6 kez de deplasmanda sahaya çıkacak. Konyaspor; Merkezefendi, Aliağa Petkim, FrttiEx Bursa, ONVO Büyükçekmece, Galatasaray NEF ve Pınar Karşıyaka ile deplasmanda Anadolu Efes, Barüşşafaka, Bahçeşehir ve Manisa BB ile iç sahada karşılaşacak. Konyaspor, ligde kalmak için kalan 10 maçında seri galibiyetler alması gerekiyor. Geçen sezon 8 galibiyet ve 22 mağlubiyet ile Merkezefendi ligde kalmayı başarmıştı. Bu sezon takımların daha rekabetçi olmasından dolayı ligde kalmak için çift haneli galibiyet sayılara ulaşmak gerekiyor. Konyaspor’un ligde 6 galibiyeti bulunuyor.

Rakip Merkezefendi

Cuma günü 20.hafta karşılaşmasında evinde Türk Telekom’a 75-84 mağlup olan Konyaspor, cumartesi gününü izinli geçirdikten sonra dün itibariyle 21.haftada oynanacak Merkezefendi maçının hazırlıklarına başladı. Konyaspor, 17 Mart Cuma günü saat 19’da Denizli ekibi ile deplasmanda karşılaşacak. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri