Aşama aşama Abdülkerim'deki son durum

2021-2022 sezonun bitmesinin ardından transferin en hareketli ismi olan Konyaspor kaptanı Abdülkerim Bardakçı için 3 İstanbul kulübü dışında Trabzonspor’unda ilgisi bulunuyor.

2021-2022 sezonun bitmesinin ardından transferin en hareketli ismi olan Konyaspor kaptanı Abdülkerim Bardakçı için 3 İstanbul kulübü dışında Trabzonspor’unda ilgisi bulunuyor.

Piyasa değeri 5 Milyon Euro

Konyaspor'un Süper Lig'de geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı performansta dikkat çeken isimler arasında yer alan Abdülkerim Bardakçı 34 müsabakada forma şansı buldu. Tecrübeli savunmacı bu süreçte rakip fileleri 5 kez havalandırma başarısı gösterdi. Abdülkerim Bardakçı takım arkadaşlarına 4 gol pası verdi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un transfer etmek istediği Abdülkerim Bardakçı’nın Konyaspor'la olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri ise 5 milyon Euro olarak gösteriliyor.

İlk teklif Beşiktaş’tan

Abdülkerim Bardakçı için Konyaspor’a ilk resmi teklifi Beşiktaş yapmıştı. 1.8 Milyon Euro öneren İstanbul ekibinin bu teklifi Konyaspor tarafından geri çevrilmişti. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi yaptığı basın toplantısında Abdülkerim’i kadroya kazandırmak istediklerini söylemişti. Teknik Direktör Valerian İsmael Abdülkerim’in transferini istiyor ve oyuncuyu 3’lü savunmanın solunda değerlendirmek istiyor. Abdülkerim’e teklif yapan takımlar arsında oyuncunun en fazla gitmek istediği kulüp Beşiktaş. Beşiktaş, Abdülkerim için ilk 11 sözü vermiş durumda. Abdülkerim kariyerinin zirve döneminde rotasyon oyuncusu olmak istemiyor.

Fenerbahçe istekli

Beşiktaş’ın ardından Konyaspor’un kapısını çalan diğer İstanbul kulübü ise Fenerbahçe. Sarı-lacivertli kulüp Konyaspor’un kapısını ilk olarak 2.2 Milyon Euro + Samatta teklifi ile çaldı. Konyaspor hem bonservis ücretini düşük buldu hem de Samatta’nın yüksek maaşı yüzünden bu teklifi kabul etmedi. Ardından teklifini değiştiren Fenerbahçe Samatta’sız 2.7 Milyon Euro teklif ile tekrar Konyaspor’un kapısını çaldı. Yeşil-beyazlı yönetim bu teklife de sıcak bakmadı. Görüşmeler sürüyor. Kim Min Jae’nin takımda kalacak olması Serdar ve Atilla’nın formunu yükseltmesiyle Fenerbahçe’de ilk aşamada rotasyon oyuncusu olacak olan Abdülkerim çok fazla rotasyon oyuncusu olmak istemiyor.

Konyaspor Samatta’yı düşünüyor

Yabacı forvet arayışlarını sürdüren Konyaspor, Fenerbahçe’nin Samatta teklifini ilk anda kabul etmese de oyuncu için Fenerbahçe ile dirsek bağlarını tamamen kopartmış değil. İlhan Palut’un Samatta konusunda yönetime kaliteli oyuncu, ligi tanıyor, bize faydalı olabilir raporunu sunduğu öğrenildi. Konyaspor eğer Samatta’nın yıllık ücretinden belli bir yüzdelik kısmı Fenerbahçe’ye ödetebilirse takas teklifine yeşil ışık yakabilir.

Galatasaray devrede

Marcao’ya gelen teklifler ve oyuncunun Galatasaray’dan ayrılmak istemesinin ardından stoper arayışlarını hızlandıran Galatasaray eski oyuncusu Denayer ile masaya oturmuştu. Denayer-Nelsson ikilisine deneyimli ve formda bir savunmacıyı da eklemek isteyen Galatasaray rotasına Abdülkerim’e çevirdi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fatih Özgökçen'e diğer takımlardan daha iyi bir transfer teklifi sundu. Sarı-kırmızılılar, yeşil-beyazlılara 3 milyon Euro’luk bonservis bedelinin yanı sırada takasta Alpaslan Öztürk ve Aytaç Kara'yı da önerdi. Galatasaray'ın bir diğer transfer teklifi de 2 milyon 500 bin Euro ile birlikte Olimpiu Morutan'ı kiralık vermek oldu. Konyaspor bu teklifi de değerlendirmeye aldı.

Avcı Abdülkerim’i beğeniyor

Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor'da da Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın beğendiği isim olan Abdülkerim Bardakçı için listede yer alsa da herhangi bir resmi transfer teklifi ya da girişimin henüz olmadığı kaydedildi. Ahmetcan Kaplan’ın takımdan ayrılacak olması nedeniyle yerli bir stoper bakan Trabzonspor Abdülkerim için masaya oturmak istiyor. Geçtiğimiz haftalarda Başkan Fatih Özgökçen’i ziyarete gelen Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu bu ziyarette Abdülkerim hakkında bilgi almıştı.

Konyaspor Haberleri