ANADOLU KARTALI’NIN İSTANBUL DEFTERİ

Arabam.com Konyaspor pazartesi günü oynayacağı İstanbulspor maçı ile bu sezon ikinci kez İstanbul ekibi ile karşılaşmış olacak.

Arabam.com Konyaspor pazartesi günü oynayacağı İstanbulspor maçı ile bu sezon ikinci kez İstanbul ekibi ile karşılaşmış olacak.

İçerde İstanbullulara karşı 13 puan

Geçen yıl sahasında İstanbul takımlarıyla oynadığı 6 karşılaşmada 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Fenerbahçe’yi 2-1, Beşiktaş’ı 1-0 Başakşehir’i 2-1, Galatasaray’ı 2-0 mağlup etmeyi başaran yeşil-beyazlılar Kasımpaşa ile 4-4 berabere kalmış, Karagümrük’e 2-1 mağlup olarak 13 puan toplamıştı.

Tek İstanbul deplasman galibiyeti Karagümrük

İç sahada oynadığı oyunu deplasmanda oynamakta güçlük çeken Anadolu Kartalı İstanbul’da oynana karşılaşmalarda 3 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet elde edebilmişti. Galatasaray’a 1-0, Fenerbahçe ve Başakşehir’e 2-1 mağlup olan Konyaspor, Kasımpaşa ile 2-2, Beşiktaş ile 1-1 berabere kalmıştı. Yeşil-beyazlılar geçen yıl tek İstanbul galibiyetini Karagümrük karşısında almıştı. Konyaspor Karagümrük’ü, Rahmanovic, Serdar (2) ve Guilherme’nin golleriyle 1-4 mağlup etmeyi başarmıştı.

20 gol attı

Geçen yıl 12 maçta İstanbul takımlarına 20 gol atan Konyaspor, kalesinde 17 gol gördü. Toplam 12 maçta 18 puan toplamayı başardı. 12 karşılaşmadan 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile ayrıldı.

Bu yıl 16 karşılaşma

Konyaspor 2022-2023 sezonunda İstanbul takımlarıyla toplam 16 kez karşı karşıya gelecek. Geçen sezondan ligde olan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir, Kasımpaşa ve Karagümrük takımlarına bu yıl Süper Lige yükselen İstanbulspor ve Ümraniyespor’da eklendi. 8 kez İstanbul deplasmanı yapacak olan Anadolu Kartalı 8 kez de İstanbul takımlarını misafir edecek.

Konyaspor Haberleri