Anadolu Kartalı puana razı

Arabam.com Konyaspor 2022-2023 sezonunu Ankara deplasmanında açtı. MKE Ankaragücü ile karşılaşan Anadolu Kartalı rakip kaleye isabetli şut atamadı ve maçı 0-0 ile tamamladı. Konyaspor bu sonuçla Süper Lig’e 1 puanla başladı.

Arabam.com Konyaspor 2022-2023 sezonunu Ankara deplasmanında açtı. MKE Ankaragücü ile karşılaşan Anadolu Kartalı rakip kaleye isabetli şut atamadı ve maçı 0-0 ile tamamladı. Konyaspor bu sonuçla Süper Lig’e 1 puanla başladı.

Sehic kalesinde devleşti

10.dakikada kaleci Sehic’in hatalı pasında uygun pozisyonda bulunan Chatzigiovanis topu auta attı. 14.dakikada Ankara temsilcisi etkili geldi. Organize paslarla Konyaspor ceza sahasına girdi. Marlon’un şutunu kaleci Sehic kurtardı. Başkentte ilk 30 dakika golsüz eşitlikle geçildi. Konyaspor savunması ilk 30 dakikada savunma arkasında çok fazla açık verdi. 37.dakikada Ankaragücü’nde Beridze’nin vuruşunu Sehic kurtardı. 38,dakikada Ahmet’in ortasında Rahmanovic’in kafa vuruşu auta gitti. Konyaspor ilk yarıyı isabetli şut atamadan tamamladı. Karşılaşma 0-0 tamamlandı. Konyaspor ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. İkinci yarının ilk dakikasında etkili gelen Konyaspor’da Calvo’nun kafa vuruşu auta gitti. Konyaspor savunması arkasına atılan topta hareketlenen Beridze içeriye çevirdi. Macheda’nın vuruşunda Sehic mutlak golü kurtardı ve top kornere gitti. 53.dakikada Bytyqi’nin ortasında ceza sahası içinde bomboş pozisyonda Soner kafa vuruşunu yapmadı. 59.dakikada kullanılan köşe vuruşunda Calvo’nun kafa vuruşu az farkla auta gitti. Maçın kalan bölümünde oyun hakimiyetini alan Konyaspor rakip kaleye isabetli şut atamadan maçı 0-0 tamamladı ve lige 1 puanla başladı.

Ankara’da dostluk rüzgarları

Ankaragücü ve Konyaspor taraftarları arasında maç boyunca oldukça centilmence anlar yaşadı. Gecekondu ve Nalçacılılılar taraftar grupları maç boyunca karşılıklı tezahüratlarda bulundu. Maçın 6.dakikasında Ahmet Çalık memleketi Ankara’da bir kez daha anıldı.

Son maçtan 3 değişiklik

Konyaspor’un 2021-2022 sezonu son maçında Beşiktaş karşılaşmasına çıktığı 11’den 3 değişiklikle Ankaragücü karşısına çıktı. Beşiktaş maçında oynayan Barış yerine Ahmet Oğuz, Uğurcan yerine Calvo, Amilton yerine Bytyqi oyuna girdi. Bu futbolculardan sadece yeni transfer Calvo takıma katılmış oldu.

Yeni transferler forma giydi

Konyaspor’un yeni transferleri Francisco Calvo, Ahmet Oğuz, Robert Muric, Bruno Paz, Muhammet Demir ve Cebrail Karayel ilk kez Süper Lig’de Konyaspor formasıyla maça çıktı. Yasir Sunaşı Kahraman Demirtaş ve Erhan Erentürk forma şansı bulamadı.

Sakatlar artıyor

Konyaspor’da sakat oyuncular listesine yeni isimler eklendi. Maç öncesinde yapılan açıklamada Domagoy Pavicic’in yüksek ateş, halsizlik ve öksürük şikâyetleriyle kadrodan çıkartıldığı bildirildi. Endri Çekici’nin ise MR görüntülenmesi sonucunda Rektus Femoris kasında 1. Derece zorlanma ve kanama tespit edilip tedavisine başlanılmıştır açıklaması yapıldı.

Oğulcan’ın dönüş tarihi belli oldu

Konyaspor’da dizinden ameliyat olan genç orta saha oyuncu Oğlucan Ülgün’ün sahalara dönüş tarihi oldu. Konyaspor’dan yapılan açıklamada; “Sol diz artrokopik menisektomi operasyonu geçiren futbolcumuz Oğulcan Ülgün’ün rehabilitasyonuna devam edilmekte olup yaklaşık 4 hafta sonra takımla antrenmanlara başlaması planlanmaktadır” denildi.

Bytyqi 11’e döndü

Konyaspor’da rahatsızlığı nedeniyle Vaduz maçının kadrosundan çıkartılan Zymer Bytyqi Ankaragücü maçına ilk 11’de başladı ve bir maç aradan sonra formasına kavuştu.

Konyaspor’da ilginç istatistik

Arabam.com Konyaspor Ankaragücü maçında hücum bölgesinde oldukça tutuk bir yapıdaydı. Anadolu Kartalı maçın tamamında rakip kaleye isabetli şut gönderemedi. Geçen sezon deplasmanlarda yaşadığı pozisyon üretme sorununu 2022-2023 sezonunun ilk maçında da fazlasıyla yaşadı.

MKE Ankaragücü 11’i: Bahadır Han, Oğuz, Atakan, Abdullah(Dk.83 Diack), Marlon, Mujakıc, Pedrinho(Dk.68 Ali Kaan), Chatzigiovanis(Dk.68 Ariyibi), Zahid, Beridze(Dk.61 Jese), Macheda(Dk.61 Ali Sowe)

arabam.com Konyaspor 11’i: Sehic, Ahmet(Dk.85 Cebrail), Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Amir, Rahmanovic (Dk. 46 Paz), Bytyqi(Dk.85 Amilton), Michalak (Dk.46 Muric), Cikalleshi(Dk.72 Muhammet)

Sarı Kartlar: Oğuz Ceylan (Dk.90+4) MKE Ankaragücü

Konyaspor Haberleri