Anadolu Kartalı bin 687 gün sonra Avrupa'da

UEFA Konferans Ligi 2. Tur Ön Eleme maçında yarın BATE Borisov ile karşılaşacak olan arabam.com Konyaspor bin 687 gün sonra yeniden Avrupa'da maç yapmış olacak.

Avrupa kupalarında 3.kez mücadele edecek olan yeşil-beyazlılar, daha önce oynadığı 12 karşılaşmada 1 galibiyet, 5 beraberlik alırken, 7 maçta da sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda rakip filelere 6 gol gönderen Konyaspor, kalesinde ise 18 gol gördü.

Avrupa Ligi'nde 12 maç 

Anadolu Kartalı, "Kupa 2" olarak adlandırılan UEFA Avrupa Ligi’nde daha önce 12 maça çıktı. Bu kulvarda oynadığı karşılaşmaların sadece birini kazanan yeşil-beyazlılar, 5 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. UEFA Konferans Ligi 2.tur ön eleme ilk maçında yarın Belarus  temsilcisi BATE Borisov ile karşılaşacak Konyaspor, 4 yıl 7 ay aradan sonra Avrupa arenasında sahne alacak.

4 buçuk yıl sonra yeniden Avrupa'da 

İlhan Palut idaresindeki Konyaspor, Avrupa arenasında bin 687 gün sonra bir resmi karşılaşmaya çıkacak. Yeşil-beyazlı takım, son olarak 2017-2018 sezonunda teknik direktör Mehmet Özdilek yönetiminde UEFA Avrupa Ligi’nde doğrudan gruplara katılmaya hak kazanmıştı. Söz konusu o dönem I Grubu’nda Marsilya, Salzburg ve Guimaraes gibi takımlara mücadele eden Konyaspor, 6 puan toplayarak grubu 3.sırada tamamlamıştı. Konyaspor, 7 Aralık 2017 tarihinde yapılan söz konusu son karşılaşmanın ardından 4 yıl 7 ay 14 gün sonra bir Avrupa maçında boy gösterecek.

Konyaspor Haberleri