Anadolu Kartalı Baykuş Avında

Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 21.haftasında bugün İstanbul temsilcisi Medipol Başakiehir’e konuk olacak. Son 4 maçtan galibiyet çıkartamayan Anadolu Kartalı güçlü rakibi karşısında 3 puana uzanmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 19 maçta 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşayan Konyaspor, 21.hafta karşılaşmasında ‘Boz Baykuşlar’ olarak bilinen Medipol Başakşehir’e konuk olacak. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 19’da başlayacak. Karşılaşmayı Suat Arslanboğa yönetecek. Arslanboğa’nın yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Bilal Göden yapacak. Ligin ilk yarısında Eskişehir’de oynanan karşılaşma 0-0 sona ermişti.

Evinde yaşadığı MKE Ankaragücü maçının ardından bir gün izin yapan ve daha sonra Medipol Başakşehir maçının hazırlıklarına başlayan Konyaspor bugün oynanacak karşılaşma için son antrenmanını dün sabah saatlerinde gerçekleştirdi. Kayacık Tesislerinde yaptığı taktik antrenmanın ardından özel uçakla İstanbul’a gitti.

Hedef galibiyet

Bu sezon deplasmanda çıktığı 9 karşılaşmada 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet çıkartan Anadolu Kartalı 14 puan toplamayı başardı. İç sahaya oranla deplasmanlarda daha iyi form grafiği yakalayan yeşil-beyazlılar yeni hocası Aleksandar Stanojevic yönetiminde ligde çıkacağı ilk deplasman maçından galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Çıktığı son 4 karşılaşmadan galibiyet çıkartamayan Konyaspor, en son galibiyetini Dünya Kupası arasından önce 2-1’lik skorla Kayserispor maçında almıştı.

Cezalı ve sakatlar can sıkıyor

Konyaspor’da bugün oynanacak karşılaşma öncesi sakat ve cezalı oyuncular bulunuyor. Sakatlıkları nedeniyle kupada Gaziantep FK ve ligde Ankaragücü ile oynanan maçlarda forma giyemeyen Amir Hadziahmetovic ve Muhammet Demir bu karşılaşmada da forma giyemeyecek. Öte yandan Ankaragücü maçıyla beraber bu sezonki 4.sarı kartını gören ve cezalı duruma düşen Ahmet Oğuz’da takımdaki yerini alamayacak. Konyaspor’da zorlu karşılaşma öncesinde 2 isimde ceza sınırında bulunuyor. Bruno Paz ve Uche İkpeazu Başakşehir maçında sarı kart görecek olurlarsa hafta içi Konya’da oynanacak İstanbulspor maçında forma giyemeyecek.

Deplasman silahı Mame Diouf

Konyaspor, zorlu karşılaşmada öncesinde en çok güvenilen isimlerin başında Senegalli golcü Mame Diouf yer alıyor. Bu sezon ligde 7 gol kaydeden 35 yaşındaki tecrübeli forvet attığı gollerin hepsini deplasmanda kaydetmeyi başardı. Diouf; Adana Demirspor ve Kayserispor maçında 1’er, Trabzonspor deplasmanında 2 ve deplasmanda son oynanan Karagümrük karşılaşmasında 3 gol atmayı başarmıştı. Mame Diouf, Süper Ligde en fazla deplasman golü atan oyuncuların başında geliyor.

İlk 11’de kimler oynayacak

Konyaspor’un oynadığı son iki maçın kadrosunda yer almayan sağ bek Cebrail Karayel yarın oynanacak maç ile formasına kavuşacak. Aleksandar Stanojevic’in diğer tercihleri ise merakla bekleniyor. Sırp çalıştırıcının sahaya; “Sehic, Cebrail, Adil, Calvo, Guilherme, Paz, Soner, Endri, Bytyqi, Michalak ve Diouf 11 ile çıkması bekleniyor.

Arslanboğa, 11.Konyaspor maçında

Hakem Suat Arslanboğa hakemliğe başladığı günden bu yana Süper lig, 1.Lig ve Türkiye Kupası olmak üzere toplam 10 kez Konyaspor maçlarında görev aldı. Suat Arslanboğa Konyaspor'un 6 Süper Lig karşılaşmasında düdük çaldı. Yeşil-beyazlılar bu 6 karşılaşmada 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Rakip ağlara 8 gol atan yeşil-beyazlılar kalesinde 6 gol gördü. Suat Arslanboğa 2 kez de Konyaspor'un 1.Lig'de oynadığı karşılaşmalarda görev aldı. Konyaspor bu 2 karşılaşmada 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde etti. 3 gol atan Anadolu Kartalı kalesinde de 3 gol gördü.

Taraftar yalnız bırakmayacak

Konyasporlu taraftarlar, zorlu Medipol Başakşehir maçında takımı yalnız bırakmayacak. Nalçacılılar Grubu, 29 Ocak Pazar günü Başakşehir ile deplasmanda oynanacak karşılaşma için organizasyon düzenleneceğini açıkladı. 75 TL olan maç biletini Passolig kartına tanımlatan herkese organizasyonun ücretsiz olacağı açıklandı. Şuana kadar 200 taraftar karşılaşma için bilet aldı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri