ANADOLU KARTALI ASLAN AVINDA

Spor Toto Süper Lig’de 14 puanla zirvede bulunan Arabam.com Konyaspor 7.haftanın açılış maçında bugün Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak.

Spor Toto Süper Lig’de 14 puanla zirvede bulunan Arabam.com Konyaspor 7.haftanın açılış maçında bugün Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak. Lig tarihinde rakibini deplasmanda henüz mağlup edemeyen Anadolu kartalı rekorlar kırdığı sezonda bu ilki de yaşmak istiyor.

Konyaspor maça lider çıkıyor

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 6 haftada kalesinde gol görmeyen ve mağlup olmayan Konyaspor, milli ara öncesi son maçında bugün İstanbul’da Galatasaray ile karşılaşacak. Saat 20.00’da başlayacak karşılaşma BeıN Sports Hd1’den canlı yayımlanacak. Ligde çıktığı 6 karşılaşmada 4 galibiyet ve 2 beraberlik alan Konyaspor topladığı 14 puanla 1.sırada yer alıyor. Ev sahibi Galatasaray ise 6 maçta 4 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 13 puan topladı. Geçen sezon İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Galatasaray 1-0 kazanmıştı. Konya’da oynana karşılaşmada ise Konyaspor rakibi 2-0 mağlup etmişti.

43. randevu

Galatasaray ile arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'de yarın 43. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 42 maçta sarı-kırmızılılar 30, yeşil-beyazlılar 4 galibiyet aldı, taraflar 8 müsabakada ise eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın 80 golüne, Konyaspor 27 golle karşılık verdi. Taraflar arasında İstanbul'da yapılan 21 lig maçından 17'sini sarı-kırmızılılar kazandı, 4'ü berabere bitti, yeşil-beyazlılar deplasmanda galip gelemedi. İstanbul'da ev sahibi ekip 49, Anadolu Kartalı ise 15 gol attı. İstanbul'da 2007-2008 sezonunda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazandı. Bu müsabaka, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma olarak kayıtlara geçti. Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki 4 galibiyetinden birini 2-0, ikisini 1-0, birini de 4-3'lük skorla aldı.

Konyaspor Haberleri