Amir'den Konyaspor gafı! 'Kariyerimin en zor sezon başıydı'

2023-2024 sezonunun ara transfer döneminde Konyaspor'dan Beşiktaş'a giden Amir Hadziahmetovic, dünkü Tirana maçından sonra Konyaspor gafı yaptı.

2023-2024 sezonunun ara transfer döneminde Konyaspor'dan Beşiktaş'a giden Amir Hadziahmetovic, dünkü Tirana maçından sonra Konyaspor gafı yaptı.

Kariyerine Bosna Hersek Kulübü Zeljeznicar'da başlayan ve 2 sezon burada forma giymesinin ardından Konyaspor'a transfer olan 26 yaşındaki oyuncu 8 sezon boyunca Konyaspor forması giymişti. Amir, yeşil-beyazlı forma ile 199 karşılaşmaya çıkmıştı.

Kariyerimin en zor sezon başıydı

Sezon başı kampını iyi geçirdiklerini vurgulayan Beşiktaşlı futbolcu açıklamasında Konyaspor'a adeta göndermede bulundu. Amir; "Bence çok iyi bir sezon başı geçirdik. Kariyerimin en zor sezon başıydı, iyi çalıştık. İlk maç olmasına rağmen bu maçta bunu 90 dakikaya yayabildiğimiz gösterdik." diye konuştu.

Amir Hadziahmetovic, Beşiktaş'ın Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında evinde Tirana'yı 3-1 yendiği maça damga vurdu. Maçta 90 dakika saha kalan Amir, 129 kez topla buluştu. Bosna Hersekli orta saha 108 isabetli pas, 15 uzun pas, 3 kilit pas, 2 top kapma, 6 ikili mücadele kazanma, 1 hava topu kazanma, 1 kez de rakibin şutunu engelledi.

"Avrupa semalarını sevdik"

Amir Hadziahmetovic, maçın ardından yaptığı açıklamada "İlk maçlar her zaman fiziksel durumdan dolayı zor olur ama iyi maç çıkardık. Maç boyunca oyunu kontrol ettik. Maçın sonlarındaki üçüncü gol, skoru bizim için daha avantajlı hale getirdi.Sezona muhteşem taraftarımızın önünde bir Avrupa galibiyetiyle başladığımız için çok mutluyum. Avrupa semalarını sevdik, daha yükseklere uçmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Farklı şeyler denemiş olduk"

Zaman zaman savunmada görev yapması ile ilgili de konuşan 26 yaşındaki oyuncu, "Farklı sistemler üzerinde çalıştık. Burak hoca da yeni fikirler getiriyor. Herkes kendisini dinliyor ve saygı duyuyor. Bu maçta böyle farklı bir şey denemiş olduk" dedi.

Konyaspor Haberleri