Amir için ‘İstanbullular’ devrede

Konyaspor’un 25 yaşındaki Bosna Hersekli orta saha oyuncusu Amir Hadziahmetovic için İstanbul takımları Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray devrede.

Konyaspor’un 25 yaşındaki Bosna Hersekli orta saha oyuncusu Amir Hadziahmetovic için İstanbul takımları Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray devrede.

Arabam.com Konyaspor’a 2015-2016 sezonunun devre arasında gelen ve 8 yıla yakın zamandır yeşil-beyazlı formayı sırtında taşıyan Amir Hadzaiahmetovic aradan geçen süre zarfında oyununu, fiziğini oldukça geliştirdi. 500 bin Euro transfer bedeli ile kadroya katılan Amir şu an 6 milyon Euro ile Konyaspor’un en değerli oyuncusu konumunda.

Beşiktaş ve Burnley iki kez yokladı

Amir Hadziahemtovic için bu sezonun başında Udinese ve İnter Konyaspor’a ilgi mektubu göndermişti. Ara transfer döneminin açılmasının ardından kulüpler Amir için Konyaspor’u kapısını çalmaya başladı. İlk telifler Beşiktaş ve Burnley’den gelmişti. Konyaspor bu iki teklifi de yetersiz bulduğunu kulüplere bildirmişti. Beşiktaş 2.5 Milyon Euro’luk teklifini 3 Milyon Euro + oyuncu ile güncelledi ancak bu teklif de kabul görmedi. Championship ekibi Burnley ise 4 Milyon Euro + sonraki satıştan yüzde 15 pay teklifinde bulun. Konyaspor, bu teklifi yetersiz buldu ve Burnley için 5 Milyon Euro seviyesinden aşağı teklifleri kabul etmeyeceğini bildirdi. İki ekip halen Amir için istekli.

Galatasaray ve Fenerbahçe devrede

Amir için İstanbul’dan Beşiktaş’ın ardından Galatasaray ve Fenerbahçe’de Konyaspor ile görüşmelere başladı. Midtsjö performansından memnun olmayan Galatasaray teknik ekibi Torreira ve Oliveira’ya alternatif olarak Amir’i kadrosuna katmak istiyor. Galatasaray’ın Konyaspor’a ilk teklifi ise 3,5 Milyon Euro + sezon sonu Talyan Antalyalı’yı bonservisi ile Konyaspor’a vermek oldu ancak Konyaspor bu teklife sıcak bakmıyor. Sarı-lacivertli kulüp Fenerbahçe ise Miha Zajc’ın yerine Amir’i kadrosuna katmak istiyor. Sezon başında Abdülkerim transferinde karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve Galatasaray Amir transferinde de karşı karşıya gelecek gibi gözüküyor.

Konyaspor ile 199 maça çıktı

Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 6 milyon euro olan Amir Hadziahmetovic, bu sezon 28 maçta sahada olurken 6 gol ve 4 asistlik katkı sağladı. Bosna Hersek'in en değerli 3. futbolcusu olan Hadziahmetovic Konyaspor'un ise en değerli futbolcusu konumunda. Toplamda Konyaspor formasıyla ile 199 maça çıkan Bosna Hersekli oyuncu 17 gol ve 16 asistlik katkı sağladı. Amir, Konyaspor ile Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası kazanma sevincini yaşamıştı. SPOR SERVİSİ

Konyaspor Haberleri