AMACIMIZ LİG

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya, 1-2 kaybedilen Karbel Karaköprü Belediyespor maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya, 1-2 kaybedilen Karbel Karaköprü Belediyespor maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çıkışa geçmek istiyoruz

Kazanmak istediklerini ve turu son dakikaya kadar kovaladıklarını ifade eden Çağdaş Çankaya; “Oyuncularımız elinden geleni yaptı. Hakem maalesef çok net bir penaltıyı vermedi. Kupa yolculuğumuzun sonuna geldik ve bu sezonluk kupa defterini kapattık. Amacımız lig. Pazar günü çok önemli bir maçımız var. İnşallah Yomraspor maçında 3 puanı almak için sahaya çıkacağız. Yeniden çıkışa geçmek istiyoruz” dedi.

Durum çok kötü değil

Takımın mevcut durumunu değerlendiren Çankaya; “Geçen seneden takımımız küme düştüğü için yeniden genç bir takım yaptık. Konyaspor U19’dan ağırlıklı akademiden gelen oyuncularımız var. 5-6 tane de tecrübeli oyuncu kattık. Aslında baktığımız zaman durumumuz çok kötü değil. Durumumuz çokta kötü değil. Hafta sonu 1954 Kelkit maçında sezonun en iyi ilk 45 dakikasını oynadık. Orada maçı 2-0, 3-0’a götürerek sonuca ulaşabilirdik. 3-1 kaybettiğimiz için olumsuz bi hava oluştu. 70 dakika 1 kişi fazla oynayıp nasıl 3-1 bitiyor diyerek. Ancak maç öyle bir maç değildi. Yediğimiz ikinci golde top çizgiyi geçmemişti. Yan hakem 20 metreden golü verdi” açıklamalarını yaptı.

Oyunculara güvenmek ve inanmak lazım

Aceleci ve sabırsız bir şekilde davranmanın kimseye fayda getirmeyeceğini ifade eden Çankaya; “Bizim buradaki ilk amacımız Türk futboluna ardından da Konyaspor’a oyuncu kazandırmak. Bu işler hemen olacak şeyler değil. Konya olarak bunu kavramamız lazım. Bununla beraberde bu oyuncuları yarıştırmamız gerekiyor. Yarıştırırken de geliştirebilirsek ne mutlu bize. 6 maçı oynadık. Oyuncuların en ufak hırsından, mücadelesinden ve isteğinden en ufak bir şüphem yok. Burada oyuncuların moralini yüksek tutup, arkasında durarak, inanarak ancak bu şekilde takımı ivmelendirebiliriz. Kötü bir durum yok. Yomraspor maçıyla iyi bir çıkış yakalarız diye umut ediyorum” şeklinde konuştu. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri