Alex Perez: Sonuçlar bizim için sürpriz değil

AYOS Konyaspor Basketbol’un deneyimli oyun kurucusu Alex Perez basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AYOS Konyaspor Basketbol’un deneyimli oyun kurucusu Alex Perez basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Maç maç ilerlediklerini ifade eden Perez, takımdaki arkadaşlığın saha içine pozitif anlamda yansıdığını söyledi.

5 maçta 3 galibiyet almalarının sürpriz olmadığını ifade eden Alex Perez; “Kadro kurulduğundan itibaren beklentiler yüksekti. Fakat sezona başlayış şeklimiz olarak sürpriz bir başlangıç yaptığımızı herkes söyledi. Ben sürpriz olduğunu düşünmüyorum. Bu kadronun hakkını verdiğini düşünüyorum. Geçen hafta üzücü bir yenilgi aldık. Bizim bazı şeyleri biraz daha geliştirmemizi, kendimizi görmemizi sağladı. Sezona kendimizi geliştirerek devam ederek güzel bi devam sağlayacağız” açıklamalarını yaptı.

Maç maç ilerlemek istiyoruz

Cumartesi günü oynanacak olan Merkezefendi maçı hakkında da konuşan Perez; “İlk önce Denizli maçı ile başlayacak olursak gerçekten çok kuvvetli bir kadro ve yetenekli oyuncuları var. Onların mağlubiyet-galibiyet sayılarına bakmaksızın iyi bir ekip olduklarını unutmamak gerekiyor. Öncelikli bu maçı kazanacağız, bu maçtan sonra yolumuza devam edeceğiz. Her maç tek tek olarak bakıyoruz sezona. Play-off sezonu yaklaştığı zaman o zaman göreceğiz. Fakat öncelikli odaklanmamız her haftaki maç” dedi.

Takımdaki arkadaşlık sahaya pozitif yansıyor

Bireysel performansından ve takım içi durumlardan bahseden Perez; “Kendimi her zaman geliştirmeye çalışıyorum. Koçlarım benden ne istiyorlarsa onu yapmaya çalışıyorum. Bireysel olarak tecrübelerimi takıma yansıtmaya çalışıyorum. Önemli olan takım olarak kazanmak. Benim için birinci planda o var. Takımda çok güzel bir ortam ve arkadaşlığımız var. Soyunma odasına girdiğimiz andan itibaren gülüyor, eğleniyor ve şakalaşıyoruz ve bu durumda sahaya, oyunumuza ve maçlarımıza yansıyor. Jordan Morgan ile uzun zamandır tanışıyoruz. Daha önce birlikte de oynadık. Onunla oynamak özel bir tecrübe. Bu arkadaşlığımızda iyi gittiği için saha içinde oynamak ve uyum sağlamak çok kolay ve zevkli oluyor” şeklinde konuştu.

Türkiye çok mücadeleci bir lig

Türkiye Süper Liginin oldukça rekabetçi olduğuna değinen Perez; “Türkiye’de oynadığım her sezon yarışmacı ve sert geçti. Bu sezonda aynı şekilde oluyor. Kiminle oynarsanız oynayın, en aşağıdaki takımdan en yukarıdaki takımı var. En aşağıdaki takım en yukarıdaki takımı yenebiliyor. Orta sıralardaki takımlar birbirlerini her zaman yenebiliyor. Hep mücadeleci bir ortam var, herkes herkesi yenebiliyor. Kendimizle iliği olarak sezonla alakalı önce bu haftaki maçı kazanıp ondan sonra önümüzdeki maçlara bakmak istiyoruz” dedi. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri